Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Oraşul din România în care s-au construit locuinţe pentru profesori. Chiria este doar 200 de lei: "Economisesc şi bani şi timp"

Lipsa profesorilor şi a învăţătorilor calificaţi din localităţile mici determină autorităţile să facă investiţii pe termen lung. Astfel, o primărie din Maramureş vrea să-i convingă pe profesori să predea în localitate punându-le la dispoziţie locuinţe de serviciu. Blocul, de tip ANL, are 11 apartamente, iar chiria este de doar.... aproximativ 200 de lei pe lună. 

de Simona Vasiac

la 28.02.2023 , 08:03

Marilena este profesor în orașul Seini de șase luni. Vinerea trecută, primăria i-a înmânat cheile apartamentului în care urmează să locuiască. Mană cerească pentru tânăra profesoară originară din Borșa, oraș aflat la aproximativ 150 de kilometri de locul ei de muncă. Până acum a folosit o variantă de compromis. 

Marilena Danci, profesor: Plătesc chirie în oraşul Baia Mare şi fac naveta în fiecare dimineaţă, din Baia Mare până în Seini. Aş economisi motorina, chiria. Ar fi o oportunitate extraordinară. Şi este.   

Stela predă la aceeași școală de peste zece ani. Locuiește în Satu Mare, iar ca să ajungă la școală are cam o oră de mers cu maşina. Acum, odată ce a primit apartamentul de serviciu, drumurile vor deveni istorie. 

Vezi și

Stela Andercău, profesor: O oportunitate grozavă. Voi economisi şi bani şi timp. Colectivul de la lucru îmi place, e ok. 

Pe acelaşi subiect

Lucrările la blocul cadrelor didactice au început în august 2021

Lucrările la blocul cadrelor didactice au început în august 2021, iar apartamentele au fost date în folosință la finalul săptămânii trecute.

Gabriela Tulbure, primar Seini: 11 apartamente, nouă cu câte două camere şi două apartamente cu câte o cameră. Chiria este în funcţie de venitul pe care îl realizează fiecare persoană care este beneficiarul sau care va fi beneficiarul unui contract de închiriere. Deci în jur de 200 de lei.

Valoarea proiectului a fost de 3,5 milioane de lei. Orașul Seini este singura localitate din Maramureș unde cadrele didactice pot beneficia de locuință de serviciu.

Simona Vasiac Like

Vin din colțul de țară unde se agață harta în cui. Fiecare om care pășește în acest loc își retrăiește copilăria și asta încerc să arăt dincolo de ecran.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Oraşul din România în care s-au construit locuinţe pentru profesori. Chiria este doar 200 de lei: "Economisesc şi bani şi timp"