Antena Meniu Search
x

Căldură la preţ de lux! Mai mulţi români pun bani deoparte ca să plătească factura la iarnă. Topul oraşelor, în funcţie de preţul gigacaloriei

Banii ţin de cald. Mai ales dacă locuieşti în oraşul cu cea mai scumpă gigacalorie din ţară. Oamenii sunt nevoiţi să pună bani deoparte ca să plătească căldura.

Vezi și

Banii ţin de cald. Mai ales dacă locuieşti în oraşul cu cea mai scumpă gigacalorie din ţară. Oamenii sunt nevoiţi să pună bani deoparte ca să plătească factura la iarnă. Un lucru aproape imposibil, mai ales când câştigi puţin peste o mie de lei. De cealaltă parte, sunt oraşe în care căldura costă de patru ori mai puţin.

În inima ţării, facturile dau palpitaţii. Sighişoara este în topul oraşelor cu cea mai scumpă gigacalorie, aproape 380 lei. Soţii Stanciu câştigă puţin peste 2.000 de lei. Jumătate din bani îi dau pe căldură.

Mircea Oprea, directorul furnizorului de energie termică: 

Într-adevăr, noi, în top, neprimind nicio subvenţie, suntem cea mai mare, 204 apartamente avem.

Nu-i de mirare că aproape tot oraşul s-a debranşat de la sistemul centralizat. 

La polul frigului, în judeţul Harghita, şi facturile la căldură te fac să îngheţi. În Gheorgheni, preţul la gigacalorie a rămas neschimbat de 8 ani. Chiar şi aşa, e printre cele mai mari din ţară, 300 de lei. 

În schimb, la Galaţi, cea mai mare parte a facturii e suportată din bugetul local.

IONUŢ PUCHEANU, primarul oraşului Galaţi:

Avem 460 de lei gigacaloria pe care o facturează cei de la Electrocentrale. Cetăţenii plătesc în jur de 190.

La polul opus, sunt locuitorii din Beiuş, judeţul Bihor. Oraşul stă pe un zăcământ de apă geotermală. Cu ea sunt încălzite şi calorifere, iar costurile sunt infime. Domnul Alecu locuieşte într-un apartament cu 2 camere şi plăteşte 150 de lei la întreţinere.

Apa geotermală e mai ieftină decât lemnele.

Şi bucureştenii scapă ieftin în această iarnă. Vor plăti 164 de lei pe gigacalorie, deşi autorităţile locale ar fi vrut mai mult. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Căldură la preţ de lux! Mai mulţi români pun bani deoparte ca să plătească factura la iarnă. Topul oraşelor, în funcţie de preţul gigacaloriei