Antena Meniu Search
x

Video Roşii aproape gratis în Galați: producătorii le vând la prețuri derizorii de teamă să nu se strice în lăzi

Situaţie incredibilă în judeţul Galaţi. La Matca, unde se află unul dintre cele mai mari bazine legumicole din ţară, un kilogram de roşii se vinde chiar şi cu 50 de bani. Preţul extrem de mic este datorat faptului că toţi legumicultorii au ieşi pe piaţă cu roşiile în acelaşi timp şi astfel cantitatea este mult prea mare. 

de Adrian Obreja

la 03.07.2023, 14:55

Vezi și

La Matca, în Galați, unul din cele mai mari bazine legumicole din țară, e dezastru. Legumicultorii stau cu roșiile care se strică în lăzi, din cauză că nu mai au cui să le dea și nici prețul nu-i ajută. Kilogramul de roșii se dă cu mai puțin de un leu. Pentru că toți legumicultorii au ieșit cu ele la piață, în același timp, cantitatea este foarte mare, iar prețul se prăbușește.

Tot ei acuză Programul Tomata că e responsabil de scăderea bruscă de preț. Programul le impune o dată anume de recoltare și vânzare. Așa că oamenii se duc la piață și se întorc cu roșiile acasă. 

Ajutorul încasat de fermieri prin acest program este de trei mii de euro pentru o mie de metri pătraţi de roşii produse în spaţii protejate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Roşii aproape gratis în Galați: producătorii le vând la prețuri derizorii de teamă să nu se strice în lăzi