Antena Meniu Search
x

Video Pârtia din România unde se poate schia doar câteva zile pe an, deşi a costat circa 5 milioane de euro. Primăria s-a împrumutat pe 20 de ani pentru proiect

Pârtia Cocoş din apropierea Bistriţei este renumită în ţară pentru faptul că aici se poate schia doar câteva zile în tot sezonul rece, cu toate că amenajarea domeniului a costat circa 5 milioane de euro. Primăria a făcut un împrumut bancar pe 20 de ani pentru a susţine proiectul care din start era supus eşecului, pârtia fiind situată la doar... 600 de metri altitudine.

de Redactia Observator

la 11.02.2023, 11:16

Vezi și

Pârtia a fost inaugurată în anul 2018 şi are o lungime totală de 1.300 de metri. Bucuria unei noi pârtii nu a durat mult - după numai câteva zile... a fost închisă. Au urmat investiţii în tunuri de zăpadă şi alte utilităţi, dar condiţiile meteo din zonă au demonstrat că pârtia nu este una funcţională mai mult de câteva zile pe an. Acum, noua administraţie a încercat să facă utilă circa o treime din pârtie.

Ioan Turc - primarul municipiului Bistriţa: Cred că toată lumea înţelege că, din punct de vedere obiectiv, nu prea vedem posibilitatea de a deschide şi pârtia mare. Pârtia este într-adevăr un eşec pentru municipalitate. 

Oamenii se bucură chiar şi de puţina pârtie disponibilă, însă şi-ar fi dorit să fie total funcţională. 

Schior: Super! E prima zi, dar e super! Pregătită ca lumea, merge, alunecă cum trebuie. Ne mulţumim cu ce este deocamdată. 

Pe acelaşi subiect

Pârtia nu adus niciodată profit la bugetul local, însă cheltuieli da

Indiferent dacă este închisă sau deschisă, municipalitatea trebuie să plătească zece mii de euro pe lună pentru întreținere şi plata datoriei bancare. O soluţie s-a găsit - circuit de sanie de vară. 

Ioan Turc - primarul municipiului Bistriţa: O sanie de vară nu este o investiţie meteosensibilă. O sanie de vară poate să funcţioneze pe tot parcursul anului. 

Pista pentru sanie de vară include o instalaţie de 4 kilometri lungime, şi vor fi investiţi nu mai puţin de 5 milioane de euro. Noul proiect ar urma să genereze venituri anuale de 3 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Pârtia din România unde se poate schia doar câteva zile pe an, deşi a costat circa 5 milioane de euro. Primăria s-a împrumutat pe 20 de ani pentru proiect