Antena Meniu Search
x

Video Patronul care a scos de 1 Mai supa de mici: "Ăsta e darul meu pentru omenire". Câţi bani cere pe o porţie

Deşi, pe vremuri, grătarul era considerat cea mai ieftină modalitate de preparare a mâncării, în 2023, grătarul şi, în special, micii pot fi şi extravaganţi. Restaurantele au reuşit să îmbrace micul în diferite forme şi au venit cu idei care mai de care mai trăznite. Micii serviţi cu şampanie în loc de bere, mici sub formă de supă sau pizza de mici sunt doar câteva dintre ele.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 01.05.2023, 19:32

Vezi și

În restaurantele din Herăstrău, până şi micii se combină cu şampania, adusă la masă, evident, cu roaba. Ideea de a înlocui berea cu şampanie a fost mai ales pe placul femeilor. "Mi se pare inedită. O idee foarte bună", spune o femeie. "Inedită, mă gândesc că e o combinare a tradiţiei cu contemporanul", adaugă o alta.  

Mici şi Şampanie. Ce conţine un meniu

Evenimentul "Mici şi Şampanie" a cucerit mai multe restraurante din Capitală. Clienţii au avut de ales între două meniuri.

"Un meniu care include 10 mici şi o sticlă de şampanie şi un meniu care conţine 4 mici şi 4 pahare de şampanie. Meniul naţional şi meniul burghez. Am vândut doar câteva sute de kilograme de mici, peste 60 de sticle de şampanie până acum şi încă nu am oprit campania", arată Daniel, reprezentat restaurant.

Pe acelaşi subiect

Românul care a inventat supa de mici

Într-un restaurant de lângă Piaţa Obor, patronii au inventat ceva şi mai şi: supa de mici. "La beţie, idei îţi vin multe. M-am dus în bucătărie, am luat nişte mici, am luat nişte cartofi părjiţi, am luat muştar, le-am băgat pe toate într-un blender şi a ieşit aşa ceva", povesteşte Mihai Popa, proprietar restaurant.  

Practic, tot ce conţine clasica farfurie de 1 Mai, doar că sub formă lichidă. Mihai spune că iniţial a vrut să adauge şi bere, dar până la urmă a ales să îi ofere textură din lapte. Cine sunt clienţii care o comandă: ori cei care au pierdut un pariu, ori curioşii. "Miroase a mici, are gust de mici. Textura nu e de mici. În rest, totul e ca la carte", spune un român. 

Cât costă o porţie de supă de mici. "Darul meu pentru omenire"

O supă de mici costă 18 lei. "Ăsta e darul meu pentru omenire. Unii au lăsat roata, alţii busola. Şi au rămas anonimi. Eu o să las supa asta de mici", adaugă Mihai Popa, proprietar restaurant. 

Micii au fost reinventaţi şi sub alte forme: pizza cu topping de mici, micii tempura sau micii vegani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Patronul care a scos de 1 Mai supa de mici: "Ăsta e darul meu pentru omenire". Câţi bani cere pe o porţie