Antena Meniu Search
x

Peste 20 de persoane moarte în urma ploilor torențiale din Iran

Iranul a fost afectat de noi inundaţii după ploi abundente soldate cu cel puţin 21 de morţi în provincia sudică Fars, a anunţat sâmbătă Semiluna Roşie iraniană, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 23.07.2022, 12:03

Iranul se confruntă cu perioade de secetă care alternează cu ploile torențiale
Autoritățile estimează că cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața în aceste inundații. - Profimedia

"Douăzeci şi una de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două sunt încă date dispărute în urma inundaţiilor care au afectat mai multe oraşe din regiunea Estahban-ului şi a împrejurimilor sale, în provincia sudică Fars", a declarat Hossein Darvichi, şeful Semilunei Roşii la nivel de provincie, citat de televiziunea de stat.

"Ploi torenţiale au căzut vineri la finalul după-amiezii în oraşele Ij şi Roodbal, în apropiere de Estahban, provocând inundaţii", a indicat la rândul său Yousef Kargar, guvernatorul din Estahban, citat de agenţia Irna, adăugând că "55 de echipe de salvare au sosit la faţa locului pentru a participa la operaţiunile de căutare".

"Numeroşi localnici şi vizitatori s-au dus pe malul râului când au rămas blocaţi de apele în creştere", a adăugat el.

Vremea extremă a devenit o obișnuință în Iran

Pe acelaşi subiect

În mare parte arid, Iranul s-a confruntat cu episoade repetate de secetă în ultimul deceniu, dar şi cu inundaţii regulate din cauza ploilor torenţiale. În ianuarie, opt persoane şi-au pierdut viaţa în regiunea Fars, deosebit de predispusă la inundaţii. În Irakul vecin, 12 persoane au murit în urma ploilor torenţiale în decembrie 2021.

În 2019, ploile abundente înregistrate în sudul Iranului s-au soldat cu cel puţin 76 de morţi şi au provocat pagube estimate la 2 miliarde de dolari.

Schimbările climatice amplifică episoadele de secetă şi ameninţă siguranţa alimentară, susţin experţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Peste 20 de persoane moarte în urma ploilor torențiale din Iran