Antena Meniu Search
x

Plata parcării în Bucureşti. Tarife şi modalităţi de plată 

Plata parcării în Bucureşti. Tarife şi modalităţi de plată. Iată tot ce trebuie să ştii dacă vrei să plăteşti parcarea în Bucureşti. 

de Redactia Observator

la 21.07.2023, 19:33

Plata parcării în Bucureşt
Plata parcării în Bucureşt - Profimedia

Plata parcării în Bucureşti. Tarife şi modalităţi de plată. La începutul lunii iulie, autorităţile anunţa modificări majore în traficul din Capitală. Până la sfârşitul lunii, pe două mari artere centrale se va circula pe sensuri unice iar autobuzele vor avea benzi dedicate. Pentru acest lucru, au fost desfiinţate zeci de locuri de parcare, spre disperarea şoferilor, care spun că măsura nu îi va scăpa de aglomeraţie. 

Modalităţi de plată a parcării în Bucureşti

Plata contravalorii serviciului de parcare în parcajele de pe raza Municipiului București poate fi realizată prin următoarele modalități:

  • Numerar către personalul autorizat, doar în parcajele unde aceștia sunt prezenți Plata numerar se efectuează numai către personalul autorizat, ușor de identificat după uniforma de lucru personalizată și legitimația de serviciu.
  • Cu cardul bancar prin intermediul aplicațiilor pentru telefonul mobil Parking București, AmParcat.ro sau qport.app
  • Prin SMS la numărul 7458
  • Abonamente persoane fizice/persoane juridice. Prin intermediul aplicației pentru telefon mobil Parking București și prin intermediul abonamente.cmpb.ro pot fi achiziționate abonamente pentru: - o zi - o lună.
Pe acelaşi subiect

Tarifele de parcare în Bucureşti în comparaţie cu cele din alte mari oraşe UE

Potrivit celor de la economedia.ro, o oră de parcare în Londra poate costa până la 9,9 euro, capitala Regatului Unit fiind cea mai scumpă la acest capitrol într-un raport care analizează 48 de mari orașe, publicatde portalul picodi.com. O oră de parcare în București costă între  0,51 și 2,02 euro, acesta fiind unul dintre cele mai mici tarife din acest raport. Prețurile sunt surprinzător de mari comparativ cu alte țări în ceea ce privește permisul de parcare de reședință.

 În Amsterdam, se plătește 7,5 € pentru o parcare chiar în centru, iar în capitala norvegiană, Oslo – 7,5 €, de asemenea.

Cel mai ieftin oraș din clasament este capitala Armeniei, Erevan, unde o oră de parcare în zona de parcare cu plată a avut un preț de doar 0,18 euro.

Pentru fiecare plată prin numerar se emite obligatoriu bonul cu valoare fixă, în care se regăsesc următoarele informații:

  • Datele de identificare ale Companiei Municipale Parking București SA;
  • Data și ora emiterii bonului cu valoare fixă și seria acestuia;
  • Codul de identificare al parcajului;
  • Suma achitată pentru serviciul prestat;
  • Numărul de înmatriculare al autovehiculului pentru care s-a achitat serviciul.

Se plăteşte parcarea în weekend în Bucureşti?

Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti care prevede noile tarife de parcare pentru toate zonele publice a intrat în vigoare la începutul lunii martie, iar şoferii vor plăti 5 lei pentru o oră de parcare sau 30 de lei pentru întreaga zi. Tarifele vizează intervalul orar 08.00 – 20.00, de luni până duminică.

Ce se întâmplă dacă nu plăteşti parcarea

Un comportament civilizat în parcările municipale vă ferește de sancțiuni. Potrivit Companiei Municipale Parking Bucureşti, din 15 august 2022 neplata parcării atrage riscul aplicării unei sancțiuni de 200 lei/zi și imobilizarea autovehiculului până la stingerea obligației de plată. Mai multe detalii, aici

Şoferii care nu plătesc parcările publice din Bucureşti nu mai scapă

Adio parcare fără plată în Bucureşti. Primăria Capitalei verifică parcările publice cu maşini speciale cu camere video şi softuri inteligente. Cu ajutorul lor, scanează toate numerele de înmatriculare care ajung automat într-un sistem de plăţi. Cine nu a achitat taxa, plăteşte amenda. O singură maşină poate să scaneze până la 8.000 de numere de înmatriculare pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Plata parcării în Bucureşti. Tarife şi modalităţi de plată