Antena Meniu Search
x

Plimbări cu vaporul pe canalul Dunăre-Marea Neagră, visul autorităţilor care ar fi gata în mai puţin de un an

Nave de croazieră, pontoane pentru preluarea a mii de pasageri şi ecluze refăcute în mai puţin de un an. Este planul pentru a reporni vapoarele, după trei decenii, pe canalul Dunăre - Marea Neagră.

Vezi și

Nave de croazieră, pontoane pentru preluarea a mii de pasageri şi ecluze refăcute în mai puţin de un an. Este planul pentru a reporni vapoarele, după trei decenii, pe canalul Dunăre - Marea Neagră. Deocamdată, la capătul unui traseu unde natura oferă peisaje spectaculoase, descoperim buruieni, un cheu neamenajat şi obiective lăsate în paragină.

Suntem la Murfatlar, pe marginea canalului Dunărea-Marea Neagră. Un cheu neconsolidat de peste 30 de ani ar urma să fie poarta de intrarea a turiştilor spre obiective importante. Ruinele ar trebui să dispară, ca prin minune, în câteva luni. Pornim de la această promisiune, pe care cei care vor să descopere România altfel trebuie să o ţină minte. 

Călătoria promisă turiştilor va dura mai bine de o oră. Traseul străbate Canalul Dunăre Marea Neagră, o distanţă de aproape 30 de kilometri, intre Agigea si Murfatlar. De aici oamenii ar urma sa viziteze ansamblul rupestru de la Murfatlar sau Tropaeum Traiani.

De astfel de plimbari turistii s-au bucurat inainte de Revolutie. Pentru realizarea lor este nevoie de rebailitarea portului.

Planul arată bine. Pe hârtie, deocamdată. Malul va fi reabilitat. Cheul - adaptat pentru nave de pasageri şi va apărea o zonă de promenadă. Autorităţile locale au calculat deocamdată de câţi bani au nevoie. 700 de mii de lei. Pentru a aduce turişti în zonă este nevoie şi ca monumentele istorice să fie renovate. Un prim exemplu, chiar biserica de cretă de la Murfatlar. Un monument unic în Europa, uitat de autorităţi.

Investitorii din zonă cred însă că investiţiile promise nu sunt suficiente pentru ca zona să îşi schimbe complet faţa. 

Iolanda Nanu - administrator hotel 4 stele: De preferat ca acest proiect sa fie de o anvergura mult mai mare, mult mai atragator. Un traseu de doua zile si sa se viziteze pana la Drobeta Turnu Severin. Sunt alte obiective de un interes mult mai mare.

Prima călătorie cu vaporul, între Agigea şi Murfatlar, ar trebui să aibă loc la finalul lunii Mai, anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Plimbări cu vaporul pe canalul Dunăre-Marea Neagră, visul autorităţilor care ar fi gata în mai puţin de un an