Antena Meniu Search
x

Policienii se laudă cu economia la Bruxelles, românii se pregătesc să înfrunte un nou val de scumpiri. ”Pentru România zilelor noastre e ceva normal!” - VIDEO

Economia duduie, dar vom plăti un preţ pe măsură. De la vară, vine un val de scumpiri ca un duş rece. Curentul, gazele, combustibilii, alimentele, toate ne vor costa mai mult în perioada următoare. Greul îl vor duce mai ales cei cu venituri mici pentru care contează fiecare leu: peste trei milioane de angajaţi şi pensionari.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 20.05.2021, 20:42

Vezi și

Una caldă, una rece. Economia României începe să-şi revină după şocul din pandemie. Avem cel mai mare avans din Uniunea Europeană: 2,8%.

Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor: ”România are practic prima creștere din UE conform Eurostat, a doua oara consecutiv, al doilea trimestru consecutiv”.

Dar asta vine la pachet cu o creștere galopantă a prețurilor. Suntem pe locul şase în clasamentul statelor cu cea mai mare creştere a inflaţiei.

Energia electrică, cu până la 15% mai scumpă din vară

Pe acelaşi subiect

Adrian Negrescu, consultant economic: ”Creșterile de prețuri merg pe toate palierele”.

Laurian Lungu, economist: ”Avem preţuri la energie care cresc mult”.

De la vară, energia electrică ne va arde la buzunar: vor fi scumpiri cu 10% - 15% şi asta pentru că şi preţul pe bursă a explodat. Facturile la gaze naturale vor fi mai mari cu 25%, spun experţii. Şi pentru combustibili vom plăti mai mult cu 10 - 15 procente. 

Ca într-un joc de domino, scumpirile în lanţ vor duce la creşterea preţului la alimente.

Bărbat: ”Legumele și carnea s-au scumpit. Parcă și lactatele. Pentru Romania zilelor noastre e ceva normal!”.

Peste trei milioane de angajaţi şi pensionari, cei mai afectați de creșterea prețurilor

Vor fi afectați de scumpiri în primul rând cei 1,6 milioane de angajați plătiți cu salariul minim pe economie și cei 1,8 milioane de pensionari care incaseaza lunar cel mult 1.000 lei.

Adrian Negrescu, consultant economic: Acești oameni, dacă le vii cu facturi de 200 – 300 lei la gaze și la curent, va dați seama cât de dificil e sa supravietuiască când ni se spune ca trăim în cea mai performanța economie din UE”.

Veştile care ne vor răvăşi bugetul, nu se opresc aici.

Laurian Lungu, economist: ”Bancile să crească ratele dobânzilor. Foarte mulţi din noi avem credite la banci”.

Pentru finalul acestui an, experţii prognozează o creştere economică de 7%, dar şi o inflaţie de 4%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Policienii se laudă cu economia la Bruxelles, românii se pregătesc să înfrunte un nou val de scumpiri. ”Pentru România zilelor noastre e ceva normal!” - VIDEO