Antena Meniu Search
x

Video Polițe RCA, mai scumpe din 2024. Cât va plăti un șofer tânăr pentru o mașină cu un motor de 3.000 de la anul

Poliţele RCA, care deja costă în unele cazuri dublu, vor fi şi mai scumpe de la anul, când va dispărea plafonarea. ASF a anunţat noile tarife de referinţă pentru asigurarea obligatorie, mai mari cu 6%. De la anul, va deveni un adevărat lux să fii şofer. Majorarea punctului de amendă, creşterea accizelor sau poliţele obligatorii vor alimenta şi mai mult costurile.

Alin Stan
de Alin Stan

la 19.12.2023, 20:44

Vezi și

Noile tarife de referinţă pentru asigurarea obligatorie anunţă scumpiri pentru majoritatea şoferilor, cu până la 6%. Cei mai afectaţi de majorări vor fi cei cu vârste până în 30 de ani şi care conduc mașini puternice. În acest caz, costul unui RCA poate ajunge şi la 4.700 de lei pe an, cu aproape 100 de lei mai mult.

Polițe RCA, mai scumpe din 2024

Șoferi: Sunt crescute şi din ce am înţeles cresc iar? Super. Ne bucurăm mult.

- Sunt îngrozitor de mari, îngrozitor. Trebuie să o fac la începutul lunii februarie.

Pe acelaşi subiect

Valorile RCA publicate de ASF sunt orientative. În realitate, asigurătorii ţin cont de tarifele de referinţăm calculate de o companie de audit.

Sergiu Ciolan, broker asigurări auto: De regulă, preţurile pe care şoferii le plătesc sunt în zona tarifului de referinţă. De exemplu, pentru un şofer cu vârsta până în 30 de ani, cu un Bonus destul de mic, având o maşină cu un motor de 3000, acesta ar achita undeva între 2500-3000 de lei pe an.

Cel mai mic tarif de referinţă RCA este de 1.055 lei, care se regăseşte la categoria de vârstă 51-60 de ani, pentru autoturismele cu o capacitate cilindrică de sub 1.200 centimetri cubi.

Sergiu Costache, expert în asigurări: Cred că putem să ne aşteptăm la o creştere de 5-10-15% a preţurilor asigurărilor în anul 2024, asta ca urmare a celor mai recente falimente: EUROINS anul acesta şi CityInsurance anul trecut.

Scăderi ușoare se înregistrează în cazul șoferilor cu vârste între 31 și 50 de ani, care conduc mașini puternice sau electrice.

Anul viitor vine şi cu alte scumpiri pentru şoferi.

Adrian Negrescu, economist: Va fi din ce în ce mai greu pentru şoferi să susţină financiar o maşină în 2024, în condiţiile în care va creşte RCA-ul, cresc costurile cu carburanţii şi creşte impozitul pe care vor trebui să-l plătească pentru maşină cu 13,8%. Aproape 70% dintre maşinile din România au o vechime mai mare de 7-8 ani.

Tariful poliţei de asigurare se stabileşte în funcţie de vârsta şoferului, oraşul, capacitatea cilindrică şi dacă a avut sau nu incidente în trafic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Polițe RCA, mai scumpe din 2024. Cât va plăti un șofer tânăr pentru o mașină cu un motor de 3.000 de la anul