Prețurile locuințelor scad în București și cresc în restul țării. Tendințele imobiliare la final de 2018
Avem veşti bune şi mai puţin bune. Depinde în ce oraş locuiţi. În București apartamentele se ieftinesc, e drept nu cu mult, dar se scumpesc în restul ţării. Vorbim totuşi de tendinţa acestei luni pentru că totul se poate schimba până la sfârşitul anului.
Avem veşti bune şi mai puţin bune. Depinde în ce oraş locuiţi. În București apartamentele se ieftinesc, e drept nu cu mult, dar se scumpesc în restul ţării. Vorbim totuşi de tendinţa acestei luni pentru că totul se poate schimba până la sfârşitul anului. În Bucureşti, în următorii ani vor fi construite sute de blocuri în ansambluri rezidenţiale iar concurenţa înseamnă preţuri mai bune pentru clienţi. Iar apartamentele se vând încă de acum, chiar dacă vor fi gata abia în 2020.
În ultimele luni, preţurile pe piaţă s-au stabilizat. Şi, mai nou, chiar au început să scadă, cel puţin în Bucureşti. Un metru pătrat a scăzut de la 1.318 euro la 1,302 euro. Aşa că cei care îşi caută o locuinţă au început vânătoarea.
În următorii doi ani, în jurul Capitalei vor fi construite sute de blocuri.
La mare cautare sunt ansamblurile rezidentiale ridicate la marginea Bucurestiului. Cei care isi cumpara un apartament aici au la dispozitie parc, parcarie, paza, piscine si chiar un centru spa.
- Care sunt preţurile la carburanţi astăzi, 3 aprilie 2025. Au crescut cu 4 bani pe litru
- Bursa de la Bucureşti a început în scădere şedinţa de tranzacţionare de joi, după anunţul lui Donald Trump
- Producția de legume și fructe româneşti, în declin. Se anunţă scumpiri în pieţe de până la 10%, în...
- Tesla, întrecută de chinezi în România. Cât costă maşina pentru care vânzările au crescut de 150 de ori în...
- Programul Casa Verde Fotovoltaice 2025. Peste 10.000 de noi dosare, aprobate
Multe construcţii vor fi finalizate abia anul viitor sau chiar peste doi ani. Ca să-i atragă pe clienţi, dezvoltatorii au coborât deja preţurile.
Specialiştii spun că e un moment bun pentru cumpărarea unei locuinţe. Dar recomandă atenţie sporită.
”Să intrebe dezvoltatorul despre cartea constructiei, este un document important, care contine tot ce a intrat in constructie, documente, avize, marci de betoane, Este un document pe care dezvoltatorul trebuie sa-l puna la dispozitia clientului”, spune arhitectul Ana-Maria Bancea.
Cea mai mare platformă on-line de imobiliare din România arată însă că în marile oraşe preţul locuinţelor a crescut în august cu până la trei la sută, faţă de luna iulie.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰