Antena Meniu Search
x

Foto Preţul record cu care va fi scos la licitaţie un tricou emblematic al legendarului baschetbalist Kobe Bryant

Un tricou emblematic al legendarului baschetbalist Kobe Bryant, care a murit într-un accident de elicopter în anul 2020, a fost scos la licitaţie de Casa Sotheby's, la un preţ între 5 şi 7 milioane de dolari, relatează AFP. Astfel, s-ar putea depăşi recordul de 3,7 milioane de dolari, stabilit în 2021, pentru un tricou al celebrului jucător al lui Los Angeles Lakers, câştigător a cinci titluri NBA şi a două medalii olimpice de aur.

de Redactia Observator

la 12.01.2023, 18:25

Preţul record cu care va fi scos la licitaţie un tricou emblematic al legendarului baschetbalist Kobe Bryant
Preţul record cu care va fi scos la licitaţie un tricou emblematic al legendarului baschetbalist Kobe Bryant - Profimedia Images/Sotheby's

Un astfel de preţ ar depăşi recordul de 3,7 milioane de dolari, stabilit în 2021 pentru un tricou al celebrului jucător al lui Los Angeles Lakers, câştigător a cinci titluri NBA şi a două medalii olimpice de aur, şi ar fi aproape de recordul absolut pentru un articol de sport de colecţie, relatează Agerpres.

Piaţa, care atrage acum colecţionari şi investitori foarte bogaţi din întreaga lume, a văzut recordul său doborât de două ori anul trecut: în mai, un tricou al fostului căpitan al naţionalei de fotbal a Argentinei, Diego Maradona, purtat în timpul Cupei Mondiale din 1986, a fost achiziţionat cu 9,3 milioane de dolari, iar în septembrie, un tricou al lui Michael Jordan, fostul baschetbalist al lui Chicago Bulls, purtat la câştigarea ultimului său titlu în NBA, a fost cumpărat cu 10,1 milioane de dolari.

Tricoul galben-mov cu numărul 24 al lui Kobe Bryant, scos la vânzare de un proprietar care vrea să rămână anonim, a fost purtat în 25 de meciuri de baschetbalist în anul în care a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului regulat (MVP, 2007-2008), conform Sotheby's.

Tricoul scos la licitaţie ar fi fost purtat de 25 de ori

Pe acelaşi subiect

Bryant a purtat acest tricou pe 23 aprilie 2008, când a fost imortalizat de fotografi sărbătorind un coş de trei puncte în meciul câştigat împotriva lui Denver Nuggets.

Preţul său de cumpărare când a fost vândut ultima dată la licitaţie, în 2013, a fost de 18.678 dolari.

Potrivit Sotheby's, contextul era diferit, fiindcă în acea perioadă tricoul nu fusese autentificat pentru atâtea meciuri, nici pentru cel care a dat naştere "imaginii care a galvanizat publicul după moartea tragică a lui Kobe".

De-a lungul sezonului, "acest tricou a fost purtat de 25 de ori", ocazie cu care Bryant a marcat 645 de puncte, a declarat Brahm Wachter, un responsabil al Sotheby's. Obiectul, expus la New York de la 1 februarie, face parte dintr-o vânzare online mai mare de articole sportive de colecţie în perioada 2-9 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Preţul record cu care va fi scos la licitaţie un tricou emblematic al legendarului baschetbalist Kobe Bryant