Antena Meniu Search
x

Produsele contrafăcute au invadat piața românească în ciuda amenzilor

România a devenit piaţă de desfacere pentru produsele contrafăcute. Măsurile luate de autorităţi nu-i descurajează pe comercianţi, care fac vânzări de zeci de ori mai bune decât valoarea amenzilor.

de Redactia Observator

la 25.02.2019, 00:32

Vezi și

România a devenit piaţă de desfacere pentru produsele contrafăcute. Măsurile luate de autorităţi nu-i descurajează pe comercianţi, care fac vânzări de zeci de ori mai bune decât valoarea amenzilor. Aşa se face că în magazine şi bazare găseşti pantofi sport şi treninguri care poartă însemne celebre la preţ de chilipir. Autorităţile atrag atenţia: hainele nu sunt doar nişte falsuri. Pot fi şi toxice.

Într-un bazar din Constanţa, pe tarabe stau pantofi sport care poartă însemnele unor mărci cunoscute. Vânzătorii au grijă să-i avertizeze pe clienţi că produsele sunt nişte copii, dar spun că sunt la fel de bune ca originalele. Şi mult mai ieftine.

În schimb, în cel mai mare bazar din Capitală, comercianţii nu se feresc să-şi prezinte marfa ca fiind "originală", chiar dacă preţul este al unui produs contrafăcut.

Nici amenzile şi nici raziile nu-i sperie pe vânzători. După ce poliţiştii le iau marfa, aduc alta. În acest week-end, în Capitală, autorităţile au confiscat peste 4,300 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte ce purtau însemnele unor mărci protejate. Au întocmit 13 dosare penale şi au reţinut de la comercializare marfă de 900 de mii de lei. Fenomenul pare scăpat de sub control. Anul trecut, Garda de Coastă a depistat de două ori mai multe produse falsificate faţă de anul precedent.

Ca să ne ferim de falsurile de pe piaţă, ar trebui să ţinem cont de câteva sfaturi.

La începutul anului, mai multe companii celebre au dat în judecată o vânzătoare din Piteşti care vindea haine ce purtau ilegal însemnele lor. Pentru 60 de treninguri şi 35 de perechi de pantofi sport, femeia ar putea fi obligată de instanţă să plătească despăgubiri de câteva mii de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Produsele contrafăcute au invadat piața românească în ciuda amenzilor