Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Produsele de lux care îşi găsesc imediat clienţi, în ciuda preţurilor. Mihaela a plătit 900 de euro ca să atragă toate privirile: "Mi se pare mai avantajos"

O nouă modă câştigă tot mai mulţi adepţi şi la noi: hainele de petrecere nu se mai cumpără, se închiriază. Rochiile şi costumele pot fi semnate de designeri celebri, lucrate manual, şi chiar şi aşa sunt cu 70% mai ieftine decât în magazine.   

de Ingrid Tîrziu

la 03.06.2024 , 20:10

Roxana este invitată la un botez şi a decis să-şi închirieze o rochie pentru petrecere. "Mi se pare mult mai practic. Şi din punct de vedere financiar şi din punct de vedere al sustenabilităţii. Gusturile se schimbă, trendurile se schimbă", spune Roxana.  

Cine vrea să impresioneze cu o rochie semnată de un designer consacrat plăteşte între 500 şi 1.000 de lei pentru câteva zile. "Se adaugă o garanţie de 300 de lei, în contextul în care apar mici probleme pe parcursul închirierii. Perioada de închiriere este de 3-4 zile. Sunt foarte puţine rochii acum pentru că suntem după weekend", explică Cristina Rădulescu, administrator magazin închirieri rochii. 

Şi domnii îşi pot închiria ţinuta chiar şi pentru ziua cea mare

Vezi și

Şi domnii îşi pot închiria ţinuta chiar şi pentru ziua cea mare. Croitorii sunt pregătiţi să modifice fiecare costum. O ţinută completă, formată din sacou, cămaşă şi pantaloni porneşte de la 700 de lei şi conţine inclusiv accesorii. Cine vrea şi pantofi, însă, plăteşte încă 200 de lei în plus. 

"Vin bărbaţi care urmează să se căsătorească pe locul doi ar fi naşii şi apoi un segment de piaţă la care am observat o creştere anul acesta sunt balurile de boboci sau banchetele de final. Nu sunt genul de oameni cărora le face plăcere să alerge prin magazine", a declarat Alexandru Neştian, administrator magazin închirieri costume. 

Ţinutele scumpe, lucrate manual, îşi găsesc imediat clienţi

Şi ţinutele scumpe, lucrate manual, îşi găsesc imediat clienţi. Pentru că vrea să atragă toate privirile, Mihaela va plăti 900 de euro pentru o rochie băută în cristale şi paiete. "Mi se pare mai avantajos pentru că astfel pot să port mult mai multe rochii la evenimente", spune Mihaela.

Reprezentanţii atelierelor dau asigurări că rochiile si costumele sunt curăţate după fiecare purtare. Mulţi însă nici nu se gândesc să îmbrace o haină purtată de altcineva. Aşa se face că potrivit studiilor purtăm mai mult propriile haine, dar şi pe acestea de cel mult şapte ori. Rochiile şi costumele pentru ocazii speciale sunt purtate o dată, în cazuri foarte rare de două ori. 

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri economice » Produsele de lux care îşi găsesc imediat clienţi, în ciuda preţurilor. Mihaela a plătit 900 de euro ca să atragă toate privirile: "Mi se pare mai avantajos"