Antena Meniu Search
x

Profit peste așteptări pentru Facebook, deși numărul de utilizatori crește încet

Facebook a raportat un profit peste așteptări, în ultimul trimestru, deși a ratat estimările referitoare la creșterea numărului de utilizatori. Acțiunile gigantului au scăzut cu 5.2%, imediat după anunț.

Facebook
Profit peste așteptări pentru Facebook, deși numărul de utilizatori crește încet - Hepta

Facebook a raportat un profit peste așteptări, în ultimul trimestru, deși a ratat estimările referitoare la creșterea numărului de utilizatori. Acțiunile gigantului au scăzut cu 5.2%, imediat după anunț.

Acţiunile Facebook au scăzut cu până la 5,2%, la 138,65 dolari pe unitate, imediat după anunţarea rezultatelor, dar au inversat declinul şi au crescut cu circa 3% în urma conferinţei cu investitorii, la care directorul financiar David Wehner a prezentat estimări uşor peste aşteptările analiştilor.

Potrivit news.ro, acesta a prognozat o creştere de o singură cifră, de nivel mediu, a veniturilor, comparativ cu trimestrul al treilea, uşor mai bună faţă de previziunea făcută acum trei luni. Directorul a explicat că creşterea este alimentată de servicii care aduc Facebook mai puţini bani, că măsurile pentru confidenţialitatea datelor măresc costurile şi că Facebook se concentrează pe Stories, ceea ce reduce opportunităţile pentru impresii. Aceiaşi factori vor limita avansul veniturilor şi în 2019, a precizat el.

Profitul net atribuibil acţionarilor Facebook a crescut la 5,14 miliarde de dolari, respectiv la 1,76 dolari pe unitate, în trimestrul trei încheiat pe 30 septembrie, de la 4,7 miliarde de dolari, sau 1,59 dolari pe unitate, cu un an în urmă.

Analiştii anticipau un profit de 1,48 de dolari pe unitate, potrivit datelor firmei Refinitiv.

Numărul de utilizatori lunari activi a fost de 2,27 de miliarde de persoane, sub nivelul de 2,29 de miliarde estimat de analişti.

Încetinirea creşterii după ani de zile de rezultate incredibile a fost un motiv important de  îngrijorare, iar creşterea slabă a numărului de utilizatori lunari amplifică această temere. Compania a avertizat că creşterea profitului şi a veniturilor ar putea fi cea mai slabă din ultimii ani.

Veniturile totale au urcat cu 33%, la 13,73 de miliarde de dolari, ratând la rândul său estimările analiştilor, de 13,78 de miliarde de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Profit peste așteptări pentru Facebook, deși numărul de utilizatori crește încet