Antena Meniu Search
x

Video Profit record pentru băncile din România. Cât au câştigat din împrumuturile oamenilor

Băncile din România au un an excepţional, în ciuda pandemiei. Profitul lor a crescut, după 9 luni, cu 36% şi a ajuns la 6,4 miliarde de lei. Prin comparaţie, câştigul net pe tot anul trecut a fost de puţin peste 5 miliarde de lei.

de Redactia Observator

la 23.11.2021, 19:41

Vezi și

Românii s-au împrumutat tot mai mult de la bănci. Iar băncile au câștigat venituri din dobânzi, dobânzi care sunt printre cele mai mai din Uniunea Europeană. Aşa se explică, în mare, profitul în sectorul bancar. Valoarea totală a creditelor în lei, acordate populației, a trecut în septembrie de 160 de miliarde de lei, arată datele BNR. Clienții au preferat mai ales creditele ipotecare şi cele de consum. 

Mai multe bănci au înregistrat aproximativ jumătate din profitul sistemului bancar. Peste 3 miliarde de lei din totalul de 6,4 miliarde. Şi avansul nu se opreşte aici. Profitul băncilor pe tot anul 2021 ar putea depăşi 8 miliarde de lei, devenind cel mai mare câştig din ultimii 31 de ani. Până acum, cel mai mare profit anual al sistemului bancar, de aproape 7 miliarde de lei, a fost raportat pentru anul 2018.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Profit record pentru băncile din România. Cât au câştigat din împrumuturile oamenilor