Antena Meniu Search
x

Video Programul Prima Conectare: până la 1.900 euro pentru racordarea la rețelele de apă și canalizare. Cine poate beneficia de ajutor

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă ţara noastră şi pentru care trebuie găsite soluţii este cea legată de standardele impuse de directivele europene privind gestiunea apelor. Abia am reuşit să depăşim procentul de 55% în ceea ce priveşte numărul gospodăriilor conectate la canalizare şi nici alimentarea populaţiei cu apă potabilă nu e uşor de făcut. Tocmai de aceea, statul a lansat programul prima conectare la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare, prin care îşi propune să ajute populaţia vulnerabilă să beneficieze de aceste servicii.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 07.06.2023, 08:49

Vezi și

"Prin acest program care este gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu, statul vrea să îi ajute pe cei cu posibilităţi financiare reduse, pe cei care nu îşi pot permite din propriul buzunar costurile pentru racordarea la reţelele cu apă şi canal. Se acordă până la 1.900 de euro pe gospodărie, iar de acest ajutor pot beneficia atât persoanele singure, cât şi familiile în cadrul cărora venitul calculat pentru fiecare membru nu depăşeşte valoarea salariului minim brut garantat", spune Cristina Oprea, reporter Observator.

Bani pentru prima conectare la apă şi canal

"Ajutorul financiar nu se acordă direct beneficiarilor finali, ci prin intermediul companiilor de profil care, la rândul lor, trebuie să fie în contract cu autorităţile care administrează reţelele publice de apă şi canal. Linia de finanţare rămâne deschisă până pe 26 iunie, sau până la epuizarea bugetului total, de aproape 890 de milioane de lei", adaugă Cristina Oprea, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Programul Prima Conectare: până la 1.900 euro pentru racordarea la rețelele de apă și canalizare. Cine poate beneficia de ajutor