Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Protest motorizat pentru construirea a 2 autostrăzi în zona Moldovei

Moldova cere autostrăzi, prin cel mai mare protest motorizat! Vor să atragă atenţia asupra faptului că regiunea este singura fără un drum de mare viteză. Iar acest lucru duce des la tragedii.

de Redactia Observator

la 20.05.2018 , 02:09

Moldova cere autostrăzi, prin cel mai mare protest motorizat! Vor să atragă atenţia asupra faptului că regiunea este singura fără un drum de mare viteză. Iar acest lucru duce des la tragedii. Pe drumurile naţionale şi europene, au murit cinci români pe zi anul trecut. Doar pe şoseaua care leagă Bucureştiul de Moldova au fost 76 de morţi şi 180 de răniţi, în 2017. Protestatarii cer două autostrăzi: una care să traverseze Carpaţii, de la Iaşi la Târgu Mureş, şi una de la nord la sud, paralelă cu E85. Pentru asta, sute de oameni din nord-estul ţării au venit în coloană spre Capitală, pe patru sau pe două roţi, până în faţa Guvernului.

Încolonaţi, zeci de şoferi au pornit din Iaşi, într-un marş motorizat spre Capitală. Pe traseu, se adaugă şi alte autoturisme, dar şi motociclete. Oamenii sunt nemulţumiţi că în zona Moldovei nu s-a construit niciun metru de autostradă.

Oamenii cer două drumuri de mare viteză, pe care le consideră esenţiale pentru dezvoltarea regiunii.

Vezi și

Studiile de fezabilitate pentru tronsonul autostrăzii A7 care leagă Buzău de Bacău au fost amânate de 16 ori! Iar pentru autostrada A8, Târgu Mureş-Iaşi, situaţia este aceeaşi. De 11 ani ar fi trebuit începute lucrările care se ridică la peste 4 miliarde de euro.

Situaţia nu este mai bună nici pentru autostrăzile la care se lucrează deja de mai bine de cinci ani.

Guvernul promite să termine tronsoanele Lugoj-Deva, Bucureşti-Ploieşti, Ungheni-Câmpia Turzii şi Sebeş-Turda până în 2020. Ministrul Transporturilor se plânge că nu are cu cine lucra.

Avem şi două tronsoane finalizate încă de anul trecut, dar care au fost admininistrate atât de prost, încât nu pot fi deschise circulaţiei. Autostrada Gilău - Nădăşelu nu duce nicăieri pentru că nu a fost construit încă un pod de legătură. Şi porţiunea dintre Aiud şi Decea este gata din 2017. Sunt 12 km şi Compania de Drumuri nu poate să facă recepţia, pentru că şoseaua, prost construită, este un pericol.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » Protest motorizat pentru construirea a 2 autostrăzi în zona Moldovei