Antena Meniu Search
x

Video Rabla pentru electrocasnice 2021. Peste 50.000 de vouchere solicitate în primele ore

Interes uriaş pentru programul Rabla pentru electrocasnice. Au fost zeci de mii de înscrieri în câteva minute, iar bugetul de 30 de milioane de lei a fost aproape epuizat. De-abia de luni tichetele vor putea fi folosite, mai e nevoie de o aprobare. În această primă etapă, doritorii pot beneficia de vouchere de 400 de lei pentru a cumpăra masini de spălat vase, maşini de spălat rufe şi frigidere. 

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 21.05.2021, 19:32

Vezi și

Oana vrea să profite de banii de la stat pentru a-şi schimba maşina de spălat rufe. Tânăra a solicitat deja voucherul, iar acum, cât aşteaptă aprobarea Fondului de Mediu, studiază ofertele din magazine. 

Oana, cumpărător: Până în 2000 lei cred că e mai mult decât suficient

O maşină de spălat nouă îi face cu ochiul şi unui domn: 

Gabi, cumpărător: Pentru mine, pentru oameni ca mine 400 de lei nu-s de colo. Am venit sa văd ce produse sunt, care sunt clasele, că nu mă pricep

Interesul pentru acest program este uriaș. Ca să vă faceți o idee, numai în primele minute au fost accesate 10 mii de vouchere. În această primă etapă vor putea să își cumpere electrocasnice noi 75 mii de oameni.

În primele patru ore, fuseseră deja solicitate 51 mii de vouchere. Câte 20 de mii pentru frigidere şi maşini de spălat rufe. Alte 9.000 de cereri au fost pentru maşinile de spălat vase, spun reprezentanţii Fondului de Administrare a Mediului. 

Andrei Iorgulescu, director proiecte afm: De la selecţia voucherului, mai există o formalitate, cea de aprobare/validare. Facem tot posibilul ca luni deja să validăm voucherele selectate astăzi.

Cât oferă statul pentru programul Rabla

Cei care vor să îşi cumpere electrocasnice mari prin programul Rabla primesc de la stat 400 de lei. Asta înseamnă că pentru o maşină de spălat rufe care în mod normal costă 1200 de lei, vor plăti 800 de lei. O maşină de spălat vase din clasa energetică D are preţul redus de 900 de lei. Iar pentru un frigider, dacă în mod normal dădeam cel puţin 1800 lei, plătim acum 1400 lei. Atenţie însă: voucherul trebuie utilizat în cel mult 15 zile. 

Cosmin Burducea, director de magazin: Am avut și astăzi clienți în magazin care au venit și au dorit sa achizitioneze, dar din păcate voucherele momentan nu sunt activate.

Ca să fie eligibili, doritorii trebuie să fie la zi cu plata taxelor. În plus, trebuie să fie atenţi şi la clasa energetică. Maşinile de spălat rufe, inclusiv cele cu uscător, trebuie să aibă cel puţin clasa C. Cele de spălat vase, minim noua clasa energetică D, iar frigiderele, combinele frigorifice şi congelatoarele trebuie să aibă cel puţin clasa E. Pentru această primă etapă statul pune la bătaie 30 de milioane de lei.  

Octavian Chivu, administrator: Avem peste 400 de modele și 15 mii de unități pe prima categorie, din prima etapă

Alexandru Popescu, manager: Probabil cel mai mare interes va fi în etapa care include televizoarele

Pe 3 iunie se va incheia oficial prima etapă, dedicată electrocasnicelor mari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Rabla pentru electrocasnice 2021. Peste 50.000 de vouchere solicitate în primele ore