Antena Meniu Search
x

Video Rabla pentru electrocasnice 2021. Voucherele din etapa a treia, pentru uscătoare de rufe sau aspiratoare, au fost epuizate

Astăzi a început a treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice. Cea în care puteau fi obţinute vochere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare. Acestea au fost epuizate într-o oră şi jumătate.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 18.06.2021, 12:46

Vezi și

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat că bugetul pentru etapa a treia a Programului Rabla pentru elecrocasnice a fost epuizat în primele 90 de minute. "În primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecţie a voucherelor pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat", a anunţat, vineri, Administraţia Fondului pentru Mediu.

Rabla pentru electrocasnice. Ce valoare au voucherele din etapa a treia

  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
  • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Voucherele din etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice vor fi activate marţi, 22 iunie, după ora 14.00, după parcurgerea etapelor interne de avizare.

Pe acelaşi subiect

Ce vouchere au fost emise în prima etapă a programului Rabla

Prima etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice a avut un succes neaşteptat. Bugetul a fost epuizat în mai puţin de 24 de ore de la start. Oamenii au rezervat vouchere în valoare de 30 de milioane de lei pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere.

În total, sunt eligibile nouă categorii de produse: maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aparate frigorifice, uscătoare de rufe, aparate de aer condiţionat, televizoare, aspiratoare, laptopuri şi tablete.

”Bugetul Etapei 1 a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în mai puţin de 24 de ore de la start. Au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 lei fiecare, pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparate frigorifice. În total, Etapa 1 a beneficiat de un buget de 30 milioane lei”, a anunţat Ministerul Mediului pe 22 mai.

Ce vouchere au fost emise în a doua etapă a programului Rabla

În a doua etapă a programului Rabla pentru electrocasnice, românii au putut genera vouchere pentru televizoare, laptopuri şi tablete. Voucherele s-au epuizat în timp record, în doar 35 de minute.

Valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E, 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.

Sumele care se asigură sub forma unor vouchere vor fi următoarele: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, 400 de lei pentru maşini de spălat vase, având cel puţin noua clasa energetică D, la maşinile de spălat rufe cel puţin clasa energetică C, 400 de lei pentru aparatele de aer condiţionat care trebuie să fie în cel puţin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare clasele energetică cel puţin E, 400 de lei pentru televizoare, având cel puţin clasa energetică E, 400 de lei pentru uscătoarele de rufe A++, 200 de lei pentru aspiratoare, consumul să fie mai mic de 43 kilowatti oră pe an şi 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete.

"În ediţia trecută au fost probleme în momentul înscrierii beneficiarilor, sistemul a cedat, motiv pentru care am regândit acest sistem şi în prima fază, printr-un proces foarte simplu se vor înregistra beneficiarii în sistemul informatic. Trebuie să menţioneze nume, prenume, localitate, judeţ, cod numeric personal, adresă de email şi număr de telefon valid şi are opţiunea de a încărca pe loc un buletin de identitate sau o carte de identitate şi o declaraţie pe propria răspundere că punem la dispoziţia AFM datele personale”, afirma ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Rabla pentru electrocasnice 2021. Voucherele din etapa a treia, pentru uscătoare de rufe sau aspiratoare, au fost epuizate