Antena Meniu Search
x

Video Reacţia unui client când vede cât a dat pe kilogramul de miel. "Ce să facem?"

Agitaţie în pieţe şi supermarketuri. Mulţi români au lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri ca să fie totul proaspăt. Oamenii caută, în special carne de miel. Unii au stat şi la coadă, ca să prindă cele mai bune oferte. Comercianţii îşi freacă mâinile de bucurie şi spun că preţul va mai creşte puţin în următoarele zile. 

de Redactia Observator

la 13.04.2023, 19:40

Vezi și

La fiecare măcelărie din această piaţă din Bucureşti e coadă. Kilogramul de carne de miel costă între 35 şi 55 de lei. Deşi banii sunt puţini, oamenii cumpără, pentru că masa de sărbătoare e nepreţuită.

ClientAm cumpărat o jumătate pentru Paşte. Deci 350 de lei am dat pe jumătate de miel. E cam scump, dar ce să facem?

ClientSunt cozi. Deci chiar dacă mai facem economii, dar de Paşte şi de Crăciun, noi mâncăm româneşte.

ClientAu fost 7 kilograme. Am luat o pulpă din spate şi un antricot şi puţine organe. Au făcut 350 de lei.

Pe acelaşi subiect

Client: Acum e mai puţin. Anul trecut luam mielul întreg.

Comercianţii nu au de ce sa se plângă, vânzările merg strună. Iar ei profită de interesul mare şi se gândesc să mai crească preţurile pe ultima sută de metri.

Cristian Neagu, proprietar carmangerie: S-ar putea să mai crească cu 2-3 lei pentru că deja nu mai este miel. A rămas mieul foarte mare pe care nu l-au luat arabii şi mielul foarte mic.

Prețurile la miel variază de la oraș la oraş. La Timişoara, de exemplu, e mai scump decât la Bucureşti. Iar în alte pieţe, se duc negocieri dure pentru masa de Paşte

Prețurile la miel variază de la oraș la oraş

Reporter: Aţi negociat?

ClientAbsolut! Altfel nici nu iau. Iniţial au cerut 435 de lei şi i-am dat 400.

ComerciantMai negociem cu omul. Ne dăm după om şi noi, după cum merge piaţa.

În "goana" după cel mai bun miel au intrat și supermarketurile, dar şi retailerii online. Dacă în pieţe kilogramul de carne ajunge la 50 de lei, în magazine acelaşi kilogram costă chiar 65 de lei. Specialiştii ne sfătuiesc să fim atenţi la câteva aspecte şi să nu luăm carne din portbagaje sau de pe marginea drumurilor.

Şerban Damian, medic nutriţionist: Trebuie să fim atenţi la ce alegem şi mai ales de unde alegem. Putem să ne uităm şi noi un pic la produsul pe care-l cumpărăm, respectiv la felul cum arată carnea. Ea are o anumită culoare, consistenţă, un anumit miros cu care suntem familiarizaţi şi putem analiza aceste lucruri vizual, olfactiv, tactil şi să ne dăm seama dacă acea carne corespunde.

Din carnea de miel se pregătesc aproape toate mâncărurile de Paşte: friptură, tocană, ciorbă, drob, stufat şi grătar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Reacţia unui client când vede cât a dat pe kilogramul de miel. "Ce să facem?"