Antena Meniu Search
x

Reguli de aur pentru cumpărăturile de Paște

Românii se mută, de astăzi, în magazine. Şi brusc dau dovadă de foarte multă răbdare! Stau cu orele la coadă, umplu coşurile cu tot ce vor şi ce nu vor! Pentru a evita o gaură inutilă în buget, Adrian Măniuţiu, om de afaceri si analist economic, ne-a spus cum să facem cumpărăturile inteligent

de Redactia Observator

la 22.04.2019, 13:57

Vezi și

Românii se mută, începând de astăzi, în magazine. Şi brusc dau dovadă de foarte multă răbdare! Stau cu orele la coadă, umplu coşurile cu tot ce vor şi ce nu vor! Pentru a evita o gaură inutilă în buget, Adrian Măniuţiu, om de afaceri si analist economic, ne-a spus cum să facem cumpărăturile inteligent.

Românii cumpără de toate în perioada sărbătorilor pascale. Doar că, la fel de mulţi uită că masa plină de Paşte îi poate lăsa cu portofelul gol, chiar în datorii.

"Să încercăm să cumpărăm mai puțin, pentru o perioada mai scurtă de timp. Să ne desprindem de această idee de a face provizii, daunează bugetului și felului eficient de a lucra cu mâncarea", ne sfătuiește Adrian Măniuțiu.

"E o idee bună să vezi care sunt produsele la ofertă, să vezi ce are un discount foarte mare și atunci să cumperi pe stoc. Atunci când ne gândim la buget, vrem să avem grijă, planificarea e foarte importantă. P manieră inteligentă de a nu ieși din planificare este să folosim bani cash. Banul gheață are un impact extraordinar asupra noastră atunci când îl scoatem din portmoneu, îl numărăm și îl punem la casă", explică omul de afaceri.

Românii se numără printre cei mai risipitori europeni. Ei aruncă la gunoi, în medie, în fiecare an, câte 110 kilograme de mâncare, pe cap de locuitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Reguli de aur pentru cumpărăturile de Paște