Antena Meniu Search
x

Video Restructurări la Poșta Română. Angajați scoși din birouri și trimiși pe teren: "Practic merg acolo unde compania are nevoie"

Aproximativ o mie de angajaţi din Poşta Română vor intra într-un program de restructurare. Asta nu înseamnă că oamenii îşi vor pierde locurile de muncă, ci doar că vor fi scoşi din birouri şi trimişi pe teren. Hotărârea a fost luată în condiţiile în care compania se confruntă cu o lipsă de aproximativ 400 de poştaşi la nivel naţional. În plus, Poşta Română înregistrează în fiecare lună aproape 600 de demisii. 

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 07:56

Vezi și

"Miza noatră nu este să reducem numărul de angajaţi, miza noastră este să optimizăm compania şi să trimitem oamenii acolo unde este nevoie de ei. Toată lumea va avea opţiunea să rămână în companie, dar pe alte posturi. Avem un deficit de personal în oficiile poştale, la poştaşi pe teren şi cei din administraţie vor avea opţiunea să meargă în operaţional. Practic merg acolo unde compania are nevoie de ei", a declarat Valentin Ștefan, directorul Poștei Române.

Restructurări la Poșta Română

Valentin Ştefan susține că principalul acţionar al companiei, Ministerul Digitalizării, i-a cerut reformarea acesteia. "Această companie era pur şi simplu încătuşată de sindicatul din Poştă, am reuşit să desfac acest lucru", susţine Valentin Ştefan, care adaugă că acum poate fi reformată "cu adevărat" compania, inclusiv prin reducerea acelor posturi care erau în organigramă în birourile centrale "doar ca să aibă loc de muncă unii angajaţi" şi mutarea acestor angajaţi în sectorul operaţional.

"(Reformarea companiei Poşta Română - n.r.) e decizia acţionarului, e vorba de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării care mi-a transmis încă de la începutul mandatului că doreşte reformarea Poştei şi creşterea veniturilor angajaţilor. Aşa că m-am pus pe treabă şi am luat de bun ce mi s-a spus. A fost un prim an mai greu, pentru că această companie era pur şi simplu încătuşată de sindicatul din Poştă, am reuşit să desfac acest lucru, deşi am avut nevoie de un an de zile, iar acuma putem să reformăm cu adevărat compania", a declarat, luni seară, la Prima News, şeful Poştei Române.

Pe acelaşi subiect

Cel mult 50.000 de lei pentru fiecare angajat care pleacă din Poșta Română

El a dat exemple de măsuri care vor fi luate în cadrul procesului de reformă, măsuri care includ restructurarea unor posturi sau schimbarea din funcţii a unor oameni din conducerea companiei. 

"În primul rând trebuie să o debirocratizăm, adică să reducem acele activităţi din cadrul administraţiei centrale care erau făcute doar ca să aibă loc de muncă unii angajaţi. În al doilea rând, cred că este timpul să aducem un alt profil al managerului de top din cadrul companiei, existau foarte multe poziţii cu persoane pe post de 10-20 de ani. Eu cred că este de bun simţ ca atunci când nu mai ai soluţii, nu mai ai idei şi compania pe care o conduci nu merge într-o direcţie bună să laşi locul altcuiva care are poate mai mult entuziasm, are idei noi şi încearcă altceva. În al treilea rând, trebuie să modernizăm compania, adică să aducem tot ce înseamnă tehnologie şi să facem această digitalizare, i-am putea spune, de la fluxurile interne şi partea administrativă până la lucrurile care se văd în oficiile poştale", a spus directorul Poştei Române.

În ceea ce priveşte reducerea personalului, Valentin Ştefan a explicat că, dacă înainte cei ale căror posturi erau restructurate primeau 30 de salarii compensatorii, acum suma maximă pe care un angajat o poate primi este de 50.000 de lei, dacă are cel puţin 20 de ani vechime. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri economice » Restructurări la Poșta Română. Angajați scoși din birouri și trimiși pe teren: "Practic merg acolo unde compania are nevoie"