Antena Meniu Search
x

Românca Delia Velculescu ar putea fi numită șefa misiunii FMI în Grecia

Șefa misiunii Fondului Monetar Internațional în Grecia va fi românca Delia Velculescu, care este familiarizată cu caracteristicile economiei elene, a anunțat publicația 'Kathimerini'

Șefa misiunii Fondului Monetar Internațional în Grecia va fi românca Delia Velculescu, care este familiarizată cu caracteristicile economiei elene, a anunțat publicația 'Kathimerini'

În 2009, Delia Velculescu a fost coautorul unei analize a FMI dedicată economiei Greciei, iar în 2013 a fost reprezentantul FMI în echipa de creditori internaționali care a negociat pachetul de asistență financiară acordat Ciprului.

Conform publicației elene 'Kathimerini', actualul șef al misiunii Fondului Monetar Internațional în Grecia, Rishi Goyal, este acuzat de comportament rigid și intransigent în timpul negocierilor cu precedentul Guvern de la Atena.

Săptămâna trecută, Grecia a obținut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismului European de Stabilitate Financiară (EFSM), bani suficienți pentru a asigura finanțarea Greciei până la finalizarea negocierilor cu creditorii internaționali pentru un nou program de ajutor, al treilea program de acest fel după 2010. Negocierile, a cărui valoare este estimată la 86 de miliarde de euro, ar urma să dureze mai multe săptămâni.

La cel de-al treilea plan de asistență pe trei ani acordat Greciei, Mecanismul European de Stabilitate (MES) va contribui cu o sumă cuprinsă între 40 și 50 de miliarde de euro. Fondul Monetar Internațional are în prezent la dispoziție pentru Grecia 16 miliarde de euro dintr-un program care va expira în luna martie 2016.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Românca Delia Velculescu ar putea fi numită șefa misiunii FMI în Grecia