Antena Meniu Search
x

Video România exportă gaze către R. Moldova, în premieră, prin conducta Iaşi-Ungheni. Anunţul Transgaz

Ţara noastră a început să livreze gaze către Republica Moldova. Este pentru prima dată când se transportă gaze din România la vecinii de peste Prut, prin conducta Iaşi-Ungheni. Oficialii de la Chişinău au anunţat, pe 22 noiembrie, că Gazprom va reduce, de la 1 decembrie, cu 56,5% livrările de gaze naturale către Republica Moldova. Gazprom susţine că numai o parte din volumul de gaze pe care-l livrează acestei ţări, prin conductele care traversează Ucraina, ajunge efectiv în Republica Moldova.

De Redactia Observator la 03.12.2022, 21:51
Vezi și

România a început sâmbătă la orele prânzului exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni, au declarat reprezentanţii Transgaz. "Astăzi (sâmbătă - n.r.), la ora 13:00, a început transportul de gaze pe direcţia România - Republica Moldova. Sunt nominalizaţi 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcţionează normal", au precizat oficialii companiei transportatoare de gaze. Potrivit acestora, este pentru prima dată când se transportă gaze din România în Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni.

Gazprom a redus cu 56,5% livrările de gaze către Republica Moldova

Pe 22 noiembrie, oficialii de la Chişinău au precizat că Gazprom va reduce din 1 decembrie cu 56,5% livrările de gaze naturale către Republica Moldova, acuzând că numai o parte din volumul de gaze pe care-l livrează acestei ţări prin conductele care traversează Ucraina ajunge efectiv în Republica Moldova. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » România exportă gaze către R. Moldova, în premieră, prin conducta Iaşi-Ungheni. Anunţul Transgaz