Antena Meniu Search
x

Gazprom a primit autorizaţia de a inspecta locul exploziei conductelor de gaz Nord Stream

Gigantul energetic rus Gazprom a fost autorizat să inspecteze locul exploziilor care au avariat gazoductele Nord Stream în septembrie, a declarat luni preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit CNN, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 08:45

Gazprom a primit autorizaţia de a inspecta locul exploziei conductelor de gaz Nord Stream

"Astăzi, (directorul general al Gazprom, Alexey) Miller a raportat dimineaţa că a fost examinat. Apropo, Gazprom a fost autorizată să inspecteze locul exploziei", a declarat Putin jurnaliştilor în cadrul unei conferinţe de presă, după întâlnirile cu liderii Armeniei şi Azerbaidjanului în oraşul rus Soci. Putin a descris modul în care ţeava smulsă a fost "îndoită la 90 de grade şi aruncată până la 40 de metri în lateral, chiar în direcţia Nord Stream 2, care s-a dovedit a fi, de asemenea, avariată, aparent de această explozie şi de fragmente, rămăşiţele acestei ţevi".

"Aşadar, acesta este un atac terorist evident şi ne este greu să îl controlăm, pentru că totul se află în zona economică specială a Danemarcei, Suediei, apoi dincolo de Germania", a declarat preşedintele rus. În septembrie, ţările europene s-au grăbit să investigheze scurgeri inexplicabile în două gazoducte ruseşti care trec pe sub Marea Baltică, în apropiere de Suedia şi Danemarca. Ambele conducte au fost puncte fierbinţi într-un război energetic în escaladare între capitalele europene şi Moscova, care a afectat marile economii occidentale, a dus la creşterea preţurilor la gaze şi a declanşat o căutare de surse alternative de energie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Gazprom a primit autorizaţia de a inspecta locul exploziei conductelor de gaz Nord Stream