Antena Meniu Search
x

Video Românii aleg, tot mai des, fructe și legume "trecute", cele proaspete sunt prea scumpe. Comercianţii se plâng că marfa lor ajunge de multe ori la gunoi

Fructele şi legumele proaspete sunt un lux pentru mulţi români. Aşa că, atunci când merg la piaţă, aleg produse care stau pe tarabe de câteva zile şi au preţul la jumătate. Comercianţii se plâng că puterea de cumpărare a scăzut, iar marfa lor ajunge de multe ori la gunoi.

de Redactia Observator

la 26.06.2022, 19:29

Vezi și

Așa arată o zi obişnuită într-o piaţă din Capitală. Comercianţii fac tot posibilul pentru a-i convinge pe clienţi să cumpere fructe şi legume. Preţurile sunt mai mari faţă de anul trecut, iar oamenii se gândesc de două ori înainte să bage mâna-n buzunar. Fie cumpără cantităţi mai mici, fie se uită după produsele care nu mai sunt proaspete. 

Client: Faţă de alte dăţi cumpărăm mai puţin. 

Client: Nu prea ne mai ajunge salariul, dar asta e. Ce să facem... 

Marfa stă pe tarabe cu zilele, iar clienţii sunt din ce în ce mai puţini, se plâng vânzătorii. Aşa au inventat reducerile. De exemplu, kilogramul de roşii abia culese se vinde cu mai bine de 10 lei, dar costă şi cu 50% mai puţin după ceva vreme. Totul se negociează. ca la piaţă. 

Comerciant: Reduci. De aceea le ținem şi întoarse. Negociezi cu omul. 

ComerciantAsta e marfa care ne-a rămas de ieri şi ne chinuim cu castraveţii, cu ceapa de ieri. Ne chinuim să le dăm. Astea care sunt la 10 lei acum, încercăm să după aceea să le punem mai ieftine. Nu ai cum să le ţii tot la 10 lei. Dacă nu le-ai dat azi cu 10 lei, mâine sau poimâine încerci să le dai. 

Comerciant: Aruncăm foarte multe roşii, foarte multe. Dacă este căldură aici în hală, noi aducem baxurile toate, aruncăm. Aruncăm foarte multe baxuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Românii aleg, tot mai des, fructe și legume "trecute", cele proaspete sunt prea scumpe. Comercianţii se plâng că marfa lor ajunge de multe ori la gunoi