Antena Meniu Search
x

Video Românii au prins gustul berii artizanale. Cu ce este diferită față de berea clasică: "Nu te doare capul, nu te balonezi"

Blondă sau Brună? Artizanală! Este răspunsul pe care îl dau tot mai mulţi cunoscători, dovadă fiind şi diversitatea mărcilor aparute una dupa alta. Că românii au prins gustul se vede cel mai bine la târgurile de profil, care devin din ce în ce mai căutate şi apreciate.

de Redactia Observator

la 30.07.2022, 20:47

Vezi și

Au curs mii de litri de bere la Cluj-Napoca, în cele două zile de la deschiderea târgului de bere artizanală. În ultimii ani, în România, berea nu mai e consumată doar pentru a potoli setea, ci este o experienţă în sine.

De apetitul crescut au profitat şi producătorii de bere artizanală, care au simţit că este încă suficient loc pe piaţă. Oana şi soţul ei italian au început să producă bere artizanală în 2016, în judeţul Sibiu. Pentru ea, a fost prima întalnire cu acest tip de bere, adusă de Daniele din Italia. Cei doi au pariat pe noua afacere, iar acum produc 8000 litri pe luna.

Oana, producător de bere: După berea artizanală nu te doare capul, nu te balonezi, e făcută cu grijă. Noi am început să producem beri speciale, aromate, după care mi-a dat seama că nu aia era calea pe care o voiam neapărat şi am început să facem pilsneruri şi lager şi sunt extrem de apreciate.

Tot ca o afacere de familie au inceput sa produca bere artizanala si Bogdan si Anca, dupa luna de miere din Asia. De la cativa litri in care au incercat diverse retete, au ajuns si ei la 5000 litri pe luna.

Pe acelaşi subiect

Bogdan, producător: Ne-am îndrăgostit de ea. De varietatea gusturilor, nişte arome atât de intense, pe care nu ne-am fi aşteptat să le găsim în bere.

Cu ce este deosebită berea artizanală față de berea clasică

Spre deosebire de berea clasica, cea artizanala este preparată din ingrediente proaspete și naturale, fiind obținută prin fermentație naturală, de cel putin o luna, fara sa fie sarit niciun proces. Nu doar românii au simtit ca piata berii artizanale reprezintă o oportunitate. Francois este din Franta, dar de 10 ani traieste la Buzau, unde produce bere pentru romani.

În România sunt aproximativ 90 de microberării artizanale, mult sub alte tari europene. În Franţa, de exemplu, sunt 2.000 de astfel de afaceri, în Marea Britanie 1.800, iar în Elveţia peste 1.000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri economice » Românii au prins gustul berii artizanale. Cu ce este diferită față de berea clasică: "Nu te doare capul, nu te balonezi"