Antena Meniu Search
x

Video Românii care ar putea să plătească un impozit mai mare pe locuinţă. Proiectul de lege vine la pachet cu sancţiuni

Cine nu are asigurare obligatorie pentru locuinţă are toate şansele să plătească un impozit mai mare decât până acum. Cel puțin, asta prevede un proiect de lege pus în dezbatere publică. 

de Angela Bertea

la 03.03.2023, 09:42

Vezi și

Noul proiect de lege propune majorarea impozitelor pe locuințe, pentru cei care nu au încheiat o poliță de asigurare împotriva dezastrelor naturale:  și aici vorbim despre cutremur, alunecări de teren și inundații. 

De asemenea, daca până acum primăriile erau cele care puteau să aplice amenzi pentru lipsa unei asigurări obligatorii, proiectul de lege propune ca sancțiunile sa fie aplicate de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne.

Şi asta pentru că primăriile n-au făcut controale până acum, deci nici nu au sancţionat pe nimeni. Totodată, proiectul vine și cu veşti bune. Se propune acordarea unui stimulent persoanelor fizice care au nu doar poliţa obligatorie, ci şi una facultativă. Cifrele oficiale arată că doar 20 la sută dintre proprietarii din România au locuințele asigurate obligatoriu, în prezent. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Românii care ar putea să plătească un impozit mai mare pe locuinţă. Proiectul de lege vine la pachet cu sancţiuni