Antena Meniu Search
x

Românii care fac bani pe OnlyFans, luaţi la ţintă de ANAF. Au fost iniţiate controale la 128 de influenceri

Cea mai mare diferenţă descoperită în septembrie între veniturile declarate de un contribuabil şi cele estimate de ANAF la persoane fizice se ridică la 3,6 milioane lei, acesta având de plătit statului impozite de peste o jumătate de milion de lei, a anunţat, marţi, preşedintele instituţiei, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii. Românii care fac bani pe onlyfans au intrat în vizorul ANAF, relatează Agerpres

de Redactia Observator

la 11.10.2022, 16:23

Românii care fac bani pe pe onlyfans, luaţi la ţintă de ANAF. Au fost iniţiate controale la 128 la influenceri
Românii care fac bani pe pe onlyfans, luaţi la ţintă de ANAF. Au fost iniţiate controale la 128 la influenceri - Profimedia

Astfel, la verificarea persoanelor fizice, s-au constatat venituri suplimentare de 8,015 milioane de lei, ceea ce înseamnă creanţe fiscale de 2,081 milioane de lei. Într-un top 3 oferit de şeful ANAF, pe locul 1 se află o persoană din Suceava, cu diferenţă între veniturile declarate şi cele estimate de 3,611 milioane de lei şi o creanţă de 577.819 lei.

Pe locul 2 se află un contribuabil din Ilfov, cu venituri 1,481 milioane de lei, respectiv creanţe de 237.063 lei, iar pe locul 3 un contribuabil din Vâlcea, cu 1,212 milioane de lei şi creanţe de 194.037 lei.

ANAF se luptă să impoziteze influencerii

De asemenea, preşedintele ANAF a adăugat că au fost iniţiate controale la 128 la influenceri. Până în prezent, acestea s-au soldat cu 58 de decizii de impunere, stabilindu-se venituri suplimentare de peste 6,5 milioane de lei. Câti bani cere Laura Giurcanu pentru o postare pe Instagram. Inspectorii ANAF au stabilit decizii de impunere la persoanele care au conturi pe platforma onlyfans.com.  

Pe acelaşi subiect

ANAF vinde 6 terenuri ale Elenei Udrea, pentru a recupera prejudiciul din dosarul Gala Bute

Direcţia Generală de Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF, care se ocupă de recuperarea prejudiciilor din dosare penale, are în lucru aproximativ 40.000 de dosare de acest tip, a declarat marţi Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, citat de news.ro. ”La Direcţia Generală de Executări Silite Cazuri Speciale, care se ocupă de recuperarea prejudiciilor din dosare penale avem aproximativ 40.000 de dosare de acest tip în lucru”, a declarat Lucian Heiuş. De aceste dosare se ocupă circa 130 de angajaţi ai ANAF.

Heiuş a mai anunţat că ANAF organizează o primă licitaţie prin care vrea să vândă şase terenuri din Bucureşti şi două maşini care aparţin Elenei Udrea, bunuri sechestrate în dosarul Gala Bute. Elena Udrea execută în prezent o pedeapsă de şase de închisoare, în urma condamnării în dosarul Gala Bute.

”Am scos la licitaţie 6 terenuri, bunuri ale doamnei Elena Udrea, pentru a recupera prejudiciul din dosarul penal Gala Bute, valoarea acestor terenuri este de 3,29 milioane lei, toate amănuntele  legate de această licitaţie le găsiţi pe site-ul ANAF. La fel, sunt scoase şi două autoturisme aparţinând tot debitoarei. Este vorba despre un Fiat 500 de 35.000 lei şi un Mercedes, cred că de 37.971 lei. Mi-aş dori ca cât mai multă lume să meargă pentru a creşte preţul acestor bunuri, ca să putem să ne recuperăm prejudicial pe care îl avem în acest dosar”, a spus Lucian Heiuş, preşedintele ANAF.

Direcţia Generală Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF organizează astfel pe 27 octombrie o primă licitaţie pentru vânzarea a şase terenuri intravilane din Bucureşti, cu un preţ de pornire al licitaţiei de 3.296.136 lei, fără TVA. Imobilele fostul ministru Elena Udrea au fost pus sub sechestru de DNA în februarie 2015. Terenurile au între 596 metri pătraţi şi 885 metri pătraţi, amplasate pe strada Constantin Godeanu nr. 55J, din Sectorul 1 al Capitalei.

Ulterior, ANAF organizează pe 8 noiembrie licitaţie pentru vânzarea unei maşini Mercedes Benz s500 negru, an de fabricaţie 2005, cu 201.418 de kilometri parcurşi, pus sub sechestru pe 17 februarie 2015. Preţul de pornire al licitaţiei este de 37.971 lei exclusiv TVA.

ANAF va scoate în aceeaşi zi la vânzare şi un autoturism Fiat 500 din anul 2012, cu peste 70.547 de kilometri parcurşi, la un preţ de pornire de 35.368 lei. Fiscul vrea astfel să recupereze o parte din prejudiciul stabilit de instanţă în dosarul Gala Bute, respectiv 9,1 milioane lei.

De asemenea, s-a instituit sechestru şi pe 50% din acţiunile la Euro Hotel şi pe terenuri din Dosarul Nana, care urmează să fie vândute. Autorităţile evaluează acum acţiunile. ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile şi imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe şi impozite, precum şi pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale. Procedura Fiscului este ca preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitaţie să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din preţul iniţial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Românii care fac bani pe OnlyFans, luaţi la ţintă de ANAF. Au fost iniţiate controale la 128 de influenceri