Antena Meniu Search
x

Românii care pot fi scutiţi de plata dobânzilor. Ce trebuie să facă cei care nu-şi mai pot plăti ratele sau impozitele

Românii care sunt depăşiţi de datorii la bănci, impozite sau cei cu restanţe la asociaţiile de propietari au la îndemână o soluţie: falimentul personal. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 14.11.2023, 14:20

Vezi și

Românii cu multe datorii la bănci, IFN-uri sau altfel de datorii pe care le-au făcut la alte instituţii financiare pot aplica în cadrul acestui program. Este vorba despre Legea falimentului, care a intrat în vigoare în 2018.

Cei care intră în acest program trebuie să nu-şi mai fi achitat datoriile pe o perioadă de 90 de zile, iar suma să fie de cel puţin 15 salarii minime pe economie. Românii care aplică la acest program vor fi scutiţi de plata dobânzilor, care curg pentru creditele pe care le-au obţinut în trecut.

Totodată, pe o perioadă de cinci ani, aceste credite vor fi suspendate, iar debitorul are timp suficient să-şi revină din punct de vedere financiar, iar mai apoi să-şi plătească datoriile către bănci. 

Persoanele care fac această cerere nu trebuie să aibă cazier, trebuie să-şi declare sumele pe care le datorează şi dacă au sau nu bunuri pe care le deţin. Până la finalul lunii aprilie s-au soluţionat aproape 100 de cereri de acest fel, mult mai mult faţă de anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Românii care pot fi scutiţi de plata dobânzilor. Ce trebuie să facă cei care nu-şi mai pot plăti ratele sau impozitele