Antena Meniu Search
x

Video Românii care vor primi aproape 270 de lei în plus la pensie, din ianuarie. Când intră banii pe card

Cei aproape 5 milioane de pensionari vor primi pensiile majorate în primele zile ale acestui an. Ministerul Muncii a făcut azi plăţile către Poşta Română.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 03.01.2024, 21:12

Vezi și

Pensii majorate 2024. "Poştaşii vor începe să distribuie la domiciliu pensiile majorate începând de vineri, 5 ianuarie, în Ajun de Bobotează şi până luni 15 ianuarie", spune Florentina Lazăr, reporter Observator.

Când intră pensia pe card, în ianuarie 2024

"Plata pe card a pensiilor se va face între 11 şi 12 ianuarie. Este prima lună în care pensionarii vor avea venituri mai mari cu 13,8% şi asta pentru că toate pensiile se indexează cu rata inflaţiei. De exemplu, pensia minima va fi majorată cu aproape 160 lei. La o pensie medie de 2.010 lei pe lună, conform Ministerului Muncii, creșterea va fi de aproape 270 de lei", spune Florentina Lazăr, reporter Observator.

"Din septembrie, aproape 3 milioane de pensionari vor mai avea parte de o noua mărire după ce toate pensiile vor fi recalculate. Impactul bugetar al majorărilor de pensii în două etape este de 31 mld lei, potrivit Ministerului Finanţelor", spune Florentina Lazăr, reporter Observator. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Românii care vor primi aproape 270 de lei în plus la pensie, din ianuarie. Când intră banii pe card