Meniu
Search
x

Video Românii, restanţieri la facturi. Două milioane dintre aceştia nu-şi pot plăti utilităţile la energie şi gaz

Ne luptăm cu scumpiri în cascadă la rafturi, la pompă şi în facturi, iar cele mai noi date ale Institutului Naţional de Statistică nu fac altceva decât să confirme cât de grea e situaţia prin care trecem: foarte multe familii deja nu îşi mai permit să-şi plătească facturile la utilităţi. Şi încă nu e iarnă.

De Mădălina Chiţac la 13.09.2021, 17:10
Vezi și

Românii o duc tot mai greu cu banii şi confirmă acest lucru chiar şi statisticile oficiale. La noi în ţară peste un milion de familii nu îşi pot plăti facturile la energie electrică. Şi tot un milion de gospodării nu au bani pentru a plăti gazele naturale.

Cele mai multe restanţe la energie electrică

De altfel, datele de la INS arată faptul că aproape un sfert dintre familii din România au restanţe în mod curent la utilităţi. Cele mai multe restanţe sunt cele de la energie electrică. 

Sunt foarte mulţi români care nu au bani pentru plata facturilor, cei mai vulnerabili sunt cei care se află în şomaj sau familiile care au în întreţinere trei sau mai mulţi copii.

În ultimul an, energia electrică s-a scumpit cu 25 de procente, iar gazele cu 20 de procente. În timp ce toate aceste preţuri cresc, veniturile românilor rămân cumva pe loc. Peste 1.6 milioane de români care câştigă salariul minim pe economie. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Românii, restanţieri la facturi. Două milioane dintre aceştia nu-şi pot plăti utilităţile la energie şi gaz