Antena Meniu Search
x

Video S-a mutat în casă nouă și a închiriat un televizor în loc să îl cumpere. Cât plătește lunar pe el

Românii împrumută nu doar scule şi utilaje, ci şi electronice - televizoare, laptopuri, telefoane mobile sau tablete. Piaţa de închirieri este în continuă dezvoltare, semn că cererea e mare. Cei care îşi doresc să ţină pasul cu tehnologia, însă nu au bani să-şi cumpere dispozitive noi, apelează la astfel de servicii. Perioada de închiere este de minimum trei luni, iar preţurile pornesc de la câteva zeci de lei pe lună. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 09.01.2024, 19:47

Vezi și

Alexandra a închiriat un televizor pentru casa nouă în care s-a mutat. 

  • Alexandra, client: Eu recent mi-am achiziţionat un apartament, cheltuielile erau foarte mari. O investiţie într-un televizor de 3.000-4.000 de lei nu mi-o mai permiteam. Cumva am încercat să găsesc o variantă în care sa-mi fie foarte uşor să o plătesc, să mi-o pot permite. 

Serviciile de închiriere pentru aparatură IT şi electronică sunt folosite mai ales de generaţia Z, care vrea să aibă lucruri de calitate, dar pe care să nu dea mulţi bani dintr-o dată. 

  • Mădălin Ilie, companie de închirieri: Am identificat acest segment al oamenilor care sunt cumva la început de drum, tinerii, 25-35 de ani care îşi cumpără o casă a lor, au cheltuieli destul de mari cu avans, cu mobilă sau electrocasnice. Un alt segment foarte important... avem zona studenţi, care au nevoie de aceste dispozitive pentru a-şi realiza proiectele pe care le au de predat. 
  • Alin Stan, reporter Observator: Acest televizor are o diagonală de 98 de inch şi costă aproximativ 14.000 de lei, însă se poate închiria cu 250 de lei pe lună. 
Pe acelaşi subiect

Un telefon se închiriază cu cel puțin 40 de lei pe lună

Un smartphone se închiriază şi cu 40 de lei/lună, chiria pentru un televizor începe cam de la aceeaşi sumă, iar pentru un laptop, de la 90 de lei/lună. Perioada de închiriere este cuprinsă între trei și 24 de luni. Există însă şi produse mai scumpe, pe care poţi să le foloseşti în schimbul unei chirii de sute de lei lunar. Categoria gaming este una dintre cele mai căutate.

  • Mădălin Ilie, companie de închirieri: Am identificat chiar la noi un vârf în perioada noiembrie-decembrie, atunci când vremea devine mai rea afară. Am identificat aceasta creștere a categoriei de console. 

Produsele mai ieftine sunt comandate de cei care locuiesc în mediul rural

Acestea vor putea fi ridicate curând şi de la automatele ce vor fi amplasate in mall-uri. La aceste servicii apelerază şi companiile. 

  • Bogdan, client: Este mult mai simplu să închiriem decât să ne îngrădim cu o flotă a noastră. Softwurile se schimbă destul de des, iar dispozitivele intr -un an sau doi nu mai sunt pretabile pentru un eveniment mare. 
  • Matei, companie de închirieri: Trendul este foarte crescător. Cereri vin de la toate companiile din industrie, cum ar fi industria de gaming, cum ar fi dezvoltatori de jocuri, de software, industria de evenimente. 

Pentru firme, pachetele pentru închirerea telefoanelor pornesc de la 10 euro pe lună. Toate produsele au o garanţie, dar în cazul unei daune clientul suportă aproximativ 20% din pagubă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » S-a mutat în casă nouă și a închiriat un televizor în loc să îl cumpere. Cât plătește lunar pe el