Antena Meniu Search
x

Video Cât de des își schimbă românii telefoanele și cum prelungim viața unui astfel de dispozitiv: "Sunt făcute să se strice telefonul"

Românii îşi schimbă echipamentele electronice o dată la cel mult trei-patru ani. Vorbim de tablete, laptopuri sau calculatoare. Însă cel mai des ne înlocuim telefoanele mobile. Experţii în domeniu ne oferă câteva sfaturi despre cum să prelungim totuşi viaţa unui astfel de dispozitiv.

de Redactia Observator

la 06.01.2024, 20:51

Vezi și

Din dorinţa de a ţine pasul cu tehnologia romanii isi schimba des telefoanele mobile.

"Ultima oară am schimbat telefonul acum un an şi înaintea lui acum patru ani. Trei ani diferenta intre ele. Nu s-au stricat, dar voiam ceva mai nou."

"Majoritatea cred că investesc să-şi ia unul nou."

"La noi ani. Din cauza updateurilor, nu mai merg. Nu sunt făcute să meargă mai bine, sunt făcute să se strice telefonul."

Pe acelaşi subiect

"Se schimbă. De reparat, nu."

30% îşi schimbă telefonul odată la 3 ani

Iar studiile confirmă.

Iosif Popa, ANCOM: 30% îşi schimbă telefonul odată la 3 ani, să spunem şi 27% îşi schimbă telefonul odată la unul sau doi ani.

Adoptarea unor tehnologii mai noi este mai eficientă energetic, deci are un impact pozitiv asupra amprentei de carbon.

Pentru a menţine telefonul într-o stare cât mai bună, specialiştii recomandă să-l protejăm cu husă şi folie. De asemenea, atunci când îl ţinem la încărcat, să nu-l folosim. Un alt sfat este ca telefonul să nu stea prea multe ore în priză şi asta pentru că bateria poate fi afectată.

Specialiştii spun că este important totuşi să înlocuim tehnologiile vechi cu unele noi. Sunt si romani care nu arunca un telefon stricat, il repară. Dar din ce in ce mai putini.

Bogdan, administrator GSM: Vin multe telefoane cu dispayul afectate. Acestea se repară. De exemplu, la noi în service se reparăm între 30-40 de minute.

Costul unei reparaţii porneşte de la 100 de lei şi poate ajunge 600 sute de lei, în funcţie de defecţiuni. Echipamentele electronice uzate ajung de multe ori la rude sau la prieteni. Uniunea Europeană a decis ca din 2027, toate telefoanele să aibă baterii uşor de înlocuit de utilizator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Cât de des își schimbă românii telefoanele și cum prelungim viața unui astfel de dispozitiv: "Sunt făcute să se strice telefonul"