Antena Meniu Search
x

Video Salariul mediu în comerţ s-a dublat în ultimii cinci ani. Evoluția salariilor din 2015 și până în prezent

Angajaţii supermarketurilor o duc bine chiar şi în anul pandemiei. Salariile în comerţ s-au dublat în ultimii cinci ani şi vor creşte şi în 2021.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 24.02.2021, 21:18

Vezi și
  • Salariul mediu în comerţ s-a dublat în ultimii cinci ani.
  • Angajaţii magazinelor de la colţ au rămas cu salariile la nivelul anului 2015.

Casierii şi vânzătorii din supermarketuri, până de curând printre cei mai prost plătiţi angajaţi din ţară, încasează acum lunar chiar şi 3.000 de lei. Cifrele oficiale confirmă: salariul mediu în comerţ s-a dublat în ultimii cinci ani.

Loredana Samoilă, PR manager hipermarket: ”În acest moment este dublu față de venitul minim pe economie”

Cristina Hanganu, director de comunicare supermarket:Începând cu 1 martie, cel mai mic venit va fi de 2700 lei net”

Salarii mici pentru angajații magazinelor de la colţul străzii

Şi totuşi discrepanţe există. Angajaţii magazinelor de la colţ au rămas cu salariile la nivelul anului 2015.

Vânzătoare: ”Avem 1.400 de lei. Pe lună! 12 ore!”

De unde diferenţele?

Adrian Dragomir, consultant de business: ”În primul rând, marile companii îşi permit să plătească mai mulţi bani. O companie mai mică are foarte puţine din aceste lucruri. De ce? Pentru că resursele unei companii sunt mai mici. Nu îţi permiţi să plăteşti la acelaţi nivel, nu îţi permiţi o asigurare de sănătate”

Comerţul, al doilea sector al economiei ca număr de angajaţi

Comerţul este al doilea sector al economiei ca număr de angajaţi, cu peste 800 de mii de salariaţi. Aproape 80 de mii lucrează în supermarketuri şi hipermarketuri.

Loredana Samoilă, PR manager hipermarket: ”Hipermarketul pe care îl reprezint în acest moment se număra printre cei mai mari angajatori privati din Romania, având peste 15 mii de angajați în 143 de locații”

Cristina Hanganu, director de comunicare supermarket: ”Lucrează peste 9.000 de colegi în cele peste 290 de magazine în toată țara”

Gabriel Pâslaru, reprezentant comunicare supermarket: ”În momentul ăsta avem mai mult de 22 de mii de angajaţi, ne îndreptăm către 23.000 repede şi în total, la începutul lui februarie erau 1.419 magazine în 638 localităţi”

Deşi au crescut an de an, salariile lucrătorilor comerciali rămân tot sub media naţională. scrisÎn decembrie 2020 salariul mediu pe economie a trecut de 3600 de lei, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri economice » Salariul mediu în comerţ s-a dublat în ultimii cinci ani. Evoluția salariilor din 2015 și până în prezent