Antena Meniu Search
x

Video Salariul unui cadru medical cu 25 de ani experienţă, "cu tot cu sporuri". Sute de medici din toată ţara au ieşit în faţa spitalelor, la proteste

Sute de medici din toată ţara au ieşit în faţa spitalelor la proteste. Federaţia sindicală Solidaritatea Sanitară a organizat matifestiaţiile. Oamenii cer să li se mărească sporurile pentru gărzi şi salariile. Aceştia sunt nemulţumiţi că nu s-a mai făcut nicio mărire din 2017. Luna aceasta anunţă că mii de protestatari vor veni din toate colţurile ţării şi vor scanda în Bucureşti. 

de Redactia Observator

la 01.03.2024, 14:13

Vezi și

În Cluj-Napoca, medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență, dar şi cei de la Spitalul Municipal au ieşit, timp de 30 de minute să protesteze în stradă, nemulţumiţi de salarii. Se plâng că acestea au rămas neschimbate de 7 ani.

Sindicaliştii în Sănătate protestează

"Este vorba de ora de gardă care este plătită la salariul din 2017, nu la salariul din 2024, care este jumătate din salariul actual. Şi eu aş vrea să mă întorc înainte de gărzi, înainte de pandemie, şi să facem gărzi atunci", spune Dan Mihlăuşi, medic primar.

"Nu putem să ne dăm viaţa pentru spitale şi pentru muncă şi ei să nu ne ofere nimic. Să ni se aducă platele la zi, să ni se aducă normă de hrană decentă, cu 9 lei ce-ţi iei în ziua de astăzi? Absolut nimic, mai nou. Şi calitatea muncii, să se îmbunătăţească pentru noi, pentru categoriile de colegi, inclusiv infirmiere, brancardieri, care sunt tot mai puţini", susţine o tânără.

Pe acelaşi subiect

În Braşov, medicii cer ca salariile şi sporurile să fie indexate în acord cu creşterea inflaţiei.  "Pentru o zi de weekend am ajuns să iau 80 de lei. Eu trebuie să-mi fac datoria faţă de pacienţi şi mi-o voi face, dar să-şi facă şi Guvernul datoria faţă de noi şi să ne dea ce ne-a promis", spune o femeie.

"Vechimea e de 25 de ani şi salariul este undeva la 4.050 cu tot cu sporuri. Bonurile de masă sunt iarăşi foarte slabe, sunt cele mai mici cred", zice o alta. "Adică noi suntem cei care eram în 2020 eroii, pe care toată lumea ne ridica pentru eforturile noastre", a declarat Iordache Răzvan, reprezentant Solidaritatea Sanitară din România.

În Buzău, cadrele medicale şi personalul auxiliar cer creşteri de aproximativ 30%. Sindicaliștii susțin că pe data de 11 martie vor protesta în fața Guvernului, în Bucureşti, iar dacă solicitările lor nu vor fi soluționate, vor declanșa o grevă generală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Salariul unui cadru medical cu 25 de ani experienţă, "cu tot cu sporuri". Sute de medici din toată ţara au ieşit în faţa spitalelor, la proteste