Video

Şapte tipuri de personalităţi în funcţie de relaţia pe care o avem cu banii

De Iulia Pop.
Publicat: 04.05.2021, 16:36.
Actualizat: 04.05.2021, 16:45

Vrem să recunoaştem sau nu, banii sunt o parte importantă din ceea ce înseamnă starea noastră de bine. Însă felul în care ne raportăm la ei spune multe despre noi înşine. Specialiştii au identificat mai multe tipuri de personalităţi în funcţie de relaţia pe care o avem cu banii.

sursa foto: Profimedia

Banii sunt o parte importantă a vieţii, iar relaţia pe care o avem cu ei determină ceea ce putem numi personalitate financiară. Specialiştii au studiat problema şi au ajuns la concluzia că există nu mai puţin de şapte astfel de personalităţi.

Felul în care ne gestionăm banii ne poate aduce linişte sau stres. De aceea este important să înţelegem cum funcţionează banii şi să luăm decizii bazate pe cunoştinţe financiare solide.

Şapte personalităţi în relaţia cu banii

Experţii consideră că există şapte personalităţi conturate în relaţia cu banii şi este important să îţi dai seama cu care dintre ele te indentifici.

Cel obsedat să facă economii

Obsedatul de economii strânge mereu bani, care îi aduc siguranţă. Întotdeauna caută cele mai bune oferte când face cumpărături.

Cel obsedat să cheltuie bani

La polul opus, însă, este "obsedatul de a cheltui bani", care întotdeauna cumpără lucruri care nu îi folosesc neapărat şi merge la shopping atunci când este supărat.

Obsedatul de a face bani

Cei care fac parte din această tipologie cred că viaţa este mai bună cu cât câştigă mai mult şi scopul este de a face din ce în ce mai mulţi bani.

Indiferentul

Indiferentului nu prea îi pasă de bani, nu prea vrea să se gândească la bani şi încearcă din greu ca aceştia să nu îi influenţeze cele mai importante decizii din viaţă.

Năruitorul de economii

Năruitorul de economii îşi drămuieşte foarte bine banii timp de o perioadă, îi pune de-o parte, dar apoi, în mod impulsiv îşi cheltuieşti toţi banii agonisiţi.

Amatorul de jocuri de noroc

Amatorul de jocuri de noroc sau "The Gambler" îşi asumă riscuri destul de mari atunci când vine vorba de bani şi se bucură foarte mult când câştigă bani, dar se supără foarte tare atunci când îi pierde.

Îngrijoratul

Întotdeauna te îngrijorezi din cauza banilor şi oricât ai câştiga, parcă niciodată nu sunt suficienţi. Nu crezi niciodată că poţi avea libertate financiară.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.