Antena Meniu Search
x

Schimbarea regulilor la graniţa Greciei nemulţumeşte mulţi români care vor să plece în vacanţă

Turiştii români care şi-au rezervat vacanţe în străinătate sunt, de două zile, mai mult supăraţi, decât entuziasmaţi de călătorie. Nu ştiu cum şi când vor trece graniţele, mai ales că unii nu au formularele obligatorii completate, iar alţii nu au încă testul negativ de covid. Iar în ţară clinicile de recoltare sunt pline de cereri. De miercuri, nimeni nu intră în Grecia fără test. Şi tot de miercuri Ungaria impune restricţii la graniţă pentru români. Intrăm obligatoriu în carantină, pe care o vom părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore. Măsura nu se aplică celor aflaţi în tranzit.

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 13.07.2020, 00:46

Vezi și
  • Graniţa terestră greacă se redeschide miercuri.
  • Turiştii trebuie să vină cu testul negativ pentru coronavirus.

Un grup de români care şi-a rezervat vacanţa, încă de anul trecut, urcă în autocarele spre Grecia. Nimic nu mai e însă la fel ca acum un an.

”Ne-am gândit, am revenit şi până la urmă mergem”, spune un turist.

Regulile de intrare pe teritoriul elen s-au schimbat de trei ori în ultimele 24 de ore. Sistemul electronic pentru eliberarea codului de intrare în Grecia e blocat de ieri.

O tânără nu ştie dacă va avea sau nu probleme la vamă.

Xenia Jackson, turistă: Am trimis ieri şi încă nu am primit codul QR, dar am primit confirmarea, deci teoretic ar trebui să fie în regulă.

Alţii răsuflă uşuraţi pentru că au făcut din timp cerere online. Aşa că, pun binele înainte, şi visează cu ochii deschişi la plajă.

”Chiar de ne testează, nu ne este frică. Şi dacă e să fie, stăm în autoizolare”, spune un turist.

De miercuri însă nu mai e permisă intrarea în Grecia, decât cu un test negativ. Toate clinicile care fac astfel de teste la cerere lucrează la capacitate maximă. Astfel că oamenii stau la coadă la un punct de recoltare din Capitală, fără autorizaţie.

(Turist): Rezultatul e în 72 de ore de la celelalte clinici.

(Reporter): Aţi sunat?

(Turist): Nu, ne-am uitat pe site, că n-avem pe cine suna duminica.

(Reporter): Şi e prea târziu, nu mai puteţi intra în Grecia?

(Turist): Corect.

Centrul a fost amendat cu 40 de mii de lei, în două rânduri de Ministerul Sănătăţii, care a şi făcut plângere la poliţie. Dar proprietarul a făcut contestaţie în instanţă şi pretinde că testul e recunoscut în Grecia.

Mihai Lala, proprietar centru testare Bucureşti: Avem decizie de închidere. Noi doar recoltăm probele, procesarea se face de către aboratoare autorizate.Rezultatul vă vine de la un laborator acreditat.

Ministerul Sănătăţii recomandă oamenilor să facă teste doar în centrele autorizate şi a publicat pe site-ul ms.ro lista cu clinicile din ţară recunoscute în străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri economice » Schimbarea regulilor la graniţa Greciei nemulţumeşte mulţi români care vor să plece în vacanţă