Antena Meniu Search
x

Video Schimbarea funizorilor de energie electrică și gaze, simplificată de ANRE. Cum se poate face în 24 de ore

Mai facem încă un pas către digitalizarea serviciilor din ţara noastră. În curând, vom putea schimba furnizorul de energie sau de gaze în doar 24 de ore, nu în luni de zile cum se întâmplă acum. ANRE a dezvoltat aplicaţia care va încărca toate datele clienţilor şi furnizorilor, astfel încât noi să putem alege cea mai bună ofertă.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 25.10.2022, 14:41

Vezi și

"Cei care nu se pricep la tehnologie sau care nu vor avea acces la această aplicaţie trebuie să ştie că în continuare vor putea schimba furnizorul de energie electrică sau de gaze naturale prin metodele clasice. Astfel, vor putea merge la sediul companiei pentru a încheia un contract nou sau vor putea discuta prin telefon cu un reprezentant al furnizorului de la care să afle exact sunt toți pașii pentru a încheia un contract la gaze sau la energie electrică. Cei care vor decide să folosească această aplicație vor câștiga timp și ,spun reprezentanții ANRE, că vor câștiga și bani și asta deoarece în aplicație va exista un comparator de prețuri și noi vom putea alege cea mai bună ofertă atunci când vrem să schimbăm furnizorul de gaze sau de energie electrică.

În aplicație contractele vor putea fi încheiate în 24 de ore, promit autoritățile, și nu în 21 de zile, așa cum se întâmpla până acum. Această aplicație a fost dezvoltată de către ANRE și a costat 19 milioane de lei, bani veniți din fonduri europene. De pe 10 octombrie furnizorii au început să încarce în această platformă datele clienților, vorbim despre datele a 15 milioane de clienți. Aplicația ar trebui să fie funcțională în cel mai scurt timp", transmite Mădălina Chiţac, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Schimbarea funizorilor de energie electrică și gaze, simplificată de ANRE. Cum se poate face în 24 de ore