Antena Meniu Search
x

Video Scumpirile îi îndepărtează pe români de Deltă, însă nu și pe străini. Turist german: "Toate așteptările ne-au fost depășite"

Paradisul din Delta Dunării, tot mai scump la vedere. Bucuria întâlnirii cu păsările sălbatice pe canale sau plimbările la asfinţit costă tot mai mult. Preţurile au crescut cu cel puţin 15 procente, atât la cazare cât şi la transport, iar efectele se văd. Turiștii îşi anulează excursiile. Doar străinii reuşesc să mai ţină în viaţă afacerile. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.06.2022, 21:02

Vezi și

Peisajele Deltei sunt feerice. Apa de un albastru perfect, păsări sălbatice şi natură neatinsă. Toate, învăluite în linişte. Doar că accesul la asemenea frumuseţe devine un lux. 

Andreea Filip, reporter Observator: Dacă vă propuneţi să veniţi în Delta Dunării sezonul acesta, ar trebui să vă recalculaţi bugetul pentru că veţi găsi preţuri mai mari chiar şi cu 15%. Atât la cazare, cât şi la excursiile cu barca.

Corina Davidov, Asociația Delta Dunării: Sunt nevoiţi toţi hotelierii ca măcar cu un 10% să mărească pentru că s-a mărit totul.

La  Sfântu Gheorghe, acolo unde Marea Neagră şi Dunărea se contopesc ca într-o poveste, hotelierii au investit în resorturi de lux, cu piscine, locuri de agrement şi cazări de cinci stele. 

Pe acelaşi subiect

Brigitte Popescu, proprietar pensiune: Turiştii care vin să ne viziteze vin pentru linişte, vor să savureze natura. Lasă telefonul deoparte şi spun că nu vor să mai audă nimic, doar păsările şi clipocitul apei.

E tot mai scump în Delta Dunării

Izolarea însă costă. Tarifele au crescut şi aici cu cel puţin 15 procente, de la aprovizionare până la transportul pe apă. 

Ciprian Safca, antreprenor de turism: Este combustibilul, a apărut şi inflaţia.

Mai scumpe vor fi şi plimbările cu barca pe canale.

Ciprian Safca, antreprenor de turism: Patru ore costă 115 lei de persoană, anul trecut a fost 100 de lei. Excursiile de o zi, Pădurea Letea, Sulina Taie Chilia Veche. Acestea sunt 250 de lei de persoană.

Dragoș Vlonga, ghid de turism: Din aproximativ 40 de excursii, ei au renunţat şi se ţin doar în jur de trei sau patru.

Proprietarii de pensiuni încearcă să-i atragă pe turişti cu oferte

Alina Naumof, recepționer: Pachete trei nopţi plus una gratis, cinci nopţi cu una gratis.

Colacul de salvare vine de la turiştii străinii care, vrăjiţi de frumuseţea rezervaţiei naturale, nu se mai uită la bani.

Turist german: Suntem pentru prima dată în România, toate aşteptările ne-au fost depăşite. Suntem foarte încântaţi de ceea ce am găsit aici!  Am văzut mai multe documentare la TV, am răsfoit catalogul excursiei şi am hotărât să venim în Deltă.

O noapte de cazare în Delta Dunării pornește de la 100 de lei la casele tradiționale și trece de 500 lei în resorturile de 5 stele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Scumpirile îi îndepărtează pe români de Deltă, însă nu și pe străini. Turist german: "Toate așteptările ne-au fost depășite"