Antena Meniu Search
x

Video Se apropie ultima zi de valabilitate a asigurărilor RCA de la Euroins. Peste 800.000 de șoferi trebuie să încheie noi polițe la început de decembrie

Atenţie, şoferi, cu asigurare RCA la Euroins! Saptămână viitoare expiră perioada de graţie pentru poliţele companiei intrate în faliment. 7 decembrie este ultima zi în care aceste poliţe vor mai fi valabile, peste 800.000 în acest moment.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 30.11.2023, 21:37

Vezi și

Iulia Pop, reporter Observator: "Asigurări RCA noi, asta trebuie să facă, şi repede, cei 841.000 de şoferi aflaţi în această situaţie. Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) atenționează că 7 decembrie este ultima zi până când mai sunt valabile aceste polițe RCA. După această dată, încetează de drept, iar cei care se consideră despăgubiți pot depune o cerere online la FGA pentru restituirea sumelor restante, pentru perioada rămasă neacoperită. Acest termen a fost înaintat la finele lunii august, după ce guvernul a extins cu 3 luni valabilitate polițelor Euroins. Vorbim despre o companie care domina piața asigurărilor. De exemplu, în luna martie deținea 27% din piața RCA, iar când a intrat în procedura de faliment peste 2 milioane de polițe erau active."

Guvernul României, dat în judecată după retragerea licenței Euroins

Eurohold Bulgaria AD şi Euroins Insurance Group AD (EIG) anunţă că au informat oficial la final de octombrie Guvernul României cu privire la intenţia de a solicita un arbitraj internaţional pentru a proteja investiţia grupului în România. Eurohold şi EIG au luat măsura ca urmare a deciziei ASF din 17 martie de a retrage licenţa Euroins România. Companiile arată că au informat oficial Guvernul României cu privire la litigiul investiţional în cazul Euroins România şi că grupul va proceda la un arbitraj internaţional în cazul absenţei unei înţelegeri.

"Eurohold Bulgaria AD şi Euroins Insurance Group AD (EIG) au informat oficial Guvernul României cu privire la intenţia de a solicita un arbitraj internaţional pentru a proteja investiţia grupului în România, exceptând cazul în care disputa actuală privind cazul Euroins România este soluţionată rapid, iar prejudiciile cauzate grupul sunt compensate corespunzător", anunţă grupul.

Pe acelaşi subiect

Holdingul precizează că a transmis deja guvernului român o notificare în acest sens, care reprezintă primul pas formal către iniţierea unui arbitraj internaţional pentru investiţii în temeiul tratatului pentru protecţia investiţiilor, semnat între guvernele Bulgariei şi României.

"Dacă nu ajungem la o înţelegere acceptabilă într-o perioadă rezonabilă de timp, ne vom proteja investiţia printr-un arbitraj internaţional", a explicat Todor Danailov, CEO al EIG.

Eurohold şi EIG au luat măsura menţionată mai sus ca urmare a deciziei ASF din 17 martie de a retrage licenţa Euroins România. Acţiunile ASF au reprezentat o multitudine de încălcări ale legislaţiei UE, în special ale regimului Solvency II, adoptat de toate statele membre pentru a asigura un cadru de reglementare solid şi practici de supraveghere consecvente în sectorul asigurărilor din UE. După cum a anunţat Eurohold anterior, decizia ASF a fost arbitrară, discriminatorie şi a constituit o expropriere ilegală prin încălcarea brutală a dreptului internaţional. A dus la proceduri de faliment şi insolvenţă a Euroins România, distrugând operaţiunile grupului de asigurări din România.

"Părţile implicate în acest litigiu investiţional au acum posibilitatea de a rezolva problema prin negocieri înainte de a recurge la arbitraj. În cazul în care nu se ajunge la o soluţie adecvată, Eurohold şi EIG sunt pregătite să demareze procedurile internaţionale de arbitraj pentru investiţii împotriva guvernului român. Despăgubirile calculate până în acest moment s-ar ridica la cel puţin 500 de milioane de euro", arată grupul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

IPS Teodosie vrea post nou, de trei zile, într-un moment important pentru el. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Se apropie ultima zi de valabilitate a asigurărilor RCA de la Euroins. Peste 800.000 de șoferi trebuie să încheie noi polițe la început de decembrie