Antena Meniu Search
x

Sindicaliştii de la METROU protestează miercuri şi joi!

Sindicaliştii de la metrou anunţă reluarea acţiunilor de protest în zilele de miercuri şi joi, când vor picheta sediul Guvernului

Sindicaliştii de la metrou anunţă reluarea acţiunilor de protest în zilele de miercuri şi joi, când vor picheta sediul Guvernului

Aceştia spun că, deşi au organizat acţiuni de protest pe tot parcursul lunii mai, respectiv pichetări şi mitinguri la Ministerul Transporturilor, Metrorex şi Guvern, nu au primit niciun răspuns la revendicările lor.

În acest context, ei anunţă reluarea protestelor, primele acţiuni urmând să aibă loc în zilele de 11 şi 12 iunie, prin pichetarea sediului Guvernului între orele 12.00 şi 13.45. Organizatorii precizează că 150 de sindicalişti vor picheta în fiecare din cele două zile, se arată într-un comunicat.

Revendicările lor vizează renunţarea la proiectul de HG privind trecerea metroului în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau, în cazul în care această decizie este de neschimbat, transferul să se facă în baza unei legi organice şi în baza unui acord social semnat cu sindicatul din metrou privind preluarea tuturor salariaţilor actuali, iar metroul să fie în subordinea directă a primarului general al Capitalei. Ei mai cer reanalizarea contractului de mentenanţa încheiat cu SC Alstom Transport SA, contract din cauza căruia, susţin sindicaliştii, SC Metrorex SA înregistrează pierderile actuale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri economice » Sindicaliştii de la METROU protestează miercuri şi joi!