Reprezentanții HoReCa vor ca restaurantele să funcționeze precum școlile, în „sistemul semafor”
Autorităţile au impus închiderea restaurantelor în mai multe localităţi, iar poliţiştii fac deja controale pentru a se asigura că oamenii respectă măsurile de protecţie. În marile oraşe, zonele altă dată pline de clienţi sunt acum aproape goale. În Bucureşti şi Cluj mai funcţionează doar localurile care au terasă în aer liber. Reprezentanţii Horeca au contestat deja această decizie şi speră la modificări care să îi salveze de la faliment pe antreprenori şi de la şomaj pe angajaţi.
- Asia Express continuă cu o nouă etapă Sâmbătă și Duminiă 20:00, Luni și Miercuri de la 20.30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Hezbollah a atacat Israelul cu peste 300 de proiectile în timpul sărbătorii de Yom Kippur, anunţă IDF. Bombardamente şi în trei oraşe din Liban: 15 morţi
- Asociaţia patronilor de restaurante a contestat deja decizia de închidere a restaurantelor din Capitală
- Reprezentanţii Horeca speră la modificări care să îi salveze de la faliment pe antreprenori şi de la şomaj pe angajaţi
La orele serii, altă dată plin de lume, Centrul Vechi din Bucureşti pare aproape pustiu. Chiar dacă terasele sunt încă deschise, clienţii sunt tot mai puţini.
Alexandra Bucuroiu reporter Observator: Pe străzile din centrul vechi al Capitalei găsim peste 200 de restaurante şi cafenele. Cele care au terasă încă funcţionează în aer liber. Însă găsim şi restaurante care nu au terasă şi şi-au pus lacătul pe uşă.
De luni şi municipiul Cluj-Napoca intră pe lista oraşelor cu restaurante închise. Până atunci, tinerii încearcă să profite. Cu mască sau fără.
Poliţiştii au ieşit deja în teren pentru a se asigura că măsurile luate sunt respectate.
Reprezentanţii HORECA propun Guvernului un sistem asemănător funcţionării şcolilor.
Daniel Mischie, preşedinte HORA: Adică între 0 şi 1,5 la mie să poată funcţiona fără niciun fel de restricţii. Între 1,5 la mie şi 3 la mie să poată funcţiona cu restricţiile care au fost valabile până acum câteva zile şi peste 4 la mie să se supună reglementărilor la fel ca toate celelalte industrii.
Dragoş Petrescu, Coaliţia pentru Dezvoltarea României: Industria ospitalităţii trebuie să trăiască, industria ospitalităţii nu poate fi oprită arbitrar definitiv, pentru că practic închiderea completă a activităţii la interior în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie echivalează cu o închidere definitivă.
Asociaţia patronilor de restaurante a contestat deja decizia de închidere a restaurantelor din Capitală.
Pe lângă închiderea localurilor în interior, autorităţile au decis ca şi cinematografele, sălile de spectacol şi sălile de jocuri să îşi suspende activitatea acolo unde rate de infectare trece de 1,5 cazuri la mia de locuitori.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰