Antena Meniu Search
x

Video Sistemul garanţie-returnare pentru sticle, peturi şi doze de aluminiu revine în actualitate

Sistemul garanţie-returnare pentru sticle, peturi şi doze de aluminiu revine în actualitate! Practic, vom fi nevoiţi să plătim în plus 50 de bani pentru fiecare recipient. Desigur, taxa va fi recuperată doar dacă îl returnăm la magazin. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 19.11.2020, 17:20

Vezi și
  • Acesta suma vă va fi oprită atunci când achiziţionaţi o băutură.
  • Vă va fi restituită când veți decide să reciclaţi respectivul ambalaj.

Până pe 1 ianuarie 2021, hotărârea de guvern va fi publicată în monitorul oficial. Astfel, sistemul garanție-returnare pentru pet-uri, sticle și doze va fi funcţional de anul viitor. Vorbim, așadar, despre o garanție de 50 de bani în cazul României.

Acesta suma vă va fi oprită atunci când achiziţionaţi o băutură și va va fi restituită când veți decide să reciclaţi respectivul ambalaj. Vorbim, despre sticle, pet-uri și dozele de aluminiu.

România își dorește să ajungă în următorii 3 ani, spune ministrul mediului, la un grad de reciclare de 90% a acestor ambalaje. În momentul de față, țară noastră reciclează doar 15%.

De ce se întâmplă totul de anul viitor? Pentru că de la 1 ianuarie 2021, Uniunea Europeană va taxa România pentru cantitatea de platistic pe care o introduce pe piață, dar nu o și reciclează. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Sistemul garanţie-returnare pentru sticle, peturi şi doze de aluminiu revine în actualitate