Antena Meniu Search
x

Video Şoferii români îşi pun viaţa în pericol cumpărând piese la mâna a doua. Majoritatea provin de la vânzători neautorizați de RAR

Piesele la mâna a doua sunt prima opţiune pentru mulţi şoferi când au probleme cu mașina. Tentaţia este mare - primesc o sumă fixă pentru reparaţii de la compania de asigurări şi se bucură dacă le rămân şi bani. Specialiştii auto îi avertizează, însă, că îşi pun viaţa în pericol pentru diferenţe mici de preţ faţă de componentele noi.

Claudiu Crăciunică
de Claudiu Crăciunică

la 07.11.2023, 23:05

Vezi și

Piesele de schimb la mâna a doua pot să fie o soluţie doar dacă sunt alese de un mecanic auto, sau la sfatul lui. Altfel, pot avea defecte periculoase, greu sesizabile de un necunoscător.

Claudiu Crăciunică, Reporter Observator: Avem aici două piese originale, una nouă și una la mâna a doua. Cea la mâna a doua are sistemele de prindere îndoite și nu ar putea fi montată pe o mașină fără anumite improvizații, care nu se fac în service-urile autorizate.

Există, însă, și piese second hand care pot fi folosite cu încredere. Se vând la firme autorizate de Registrul Auto Român, iar magazinele oferă factură pentru ele.

Majoritatea pieselor auto la mâna a doua provin de la vânzători neautorizați de RAR

Pe acelaşi subiect

Șofer: Rampa de injectoare, am luat-o cu o mie de lei și în magazin era o mie cinci sute. Și-am luat-o la mâna a doua cu 10 mii de kilometri. Mi-a dat un an de zile garanție.

Șofer: Sunt bune pentru anumite persoane, dar îți riști viața.

Taximetrist: Nu este bine, pentru că nu-mi dă siguranță la mașină.

Costi Mihăilă, proprietar service auto: Piesele de siguranță și anume airbag-uri, centuri, pretensionere, tot ce înseamnă piese de direcție și inclusiv parte de frânare: discuri, plăcuțe. Nu recomandăm sub nicio formă pentru că pun în pericol viața celui care conduce mașina cât și a celorlalți participanți la trafic.

Majoritatea pieselor auto la mâna a doua provin din parcurile de dezmembrări auto. Mecanicii auto autorizaţi avertizează că pericolul vine dinspre atelierele de garaj, care funcționează la negru, şi de la vânzători particulari de piese de schimb care nu pot oferi garanție sau factură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Şoferii români îşi pun viaţa în pericol cumpărând piese la mâna a doua. Majoritatea provin de la vânzători neautorizați de RAR