Antena Meniu Search
x

Video Șoferii sfătuiți să nu aștepte până în ultima zi de valabilitate să încheie noi polițe RCA. Plafonarea prețurilor ar putea fi valabilă până în 2024

Veste bună pentru aproape două milioane de şoferi. Polițele RCA de la Euroins vor fi valabile încă 3 luni, a decis Guvernul. Abia după 8 decembrie vor trebui conducătorii auto să încheie alte asigurări.  

Alin Stan
de Alin Stan

la 31.08.2023, 20:04

Vezi și

Mulţi şoferi au preferat să păstreze asigurările de la compania falimentară, pentru că ar plăti de două ori mai mult pentru una nouă. În plus, şi timpul pentru recuperarea banilor de la Fondul de Garantare este mare. De altfel, încă se achită poliţele încheiate cu City Insurance.

Șoferi: Sunt foarte mulţi în situaţia asta şi nu este deloc ok să stăm aşa. Adică am plătit nişte bani, am luat de bună asigurarea şi trebuie rezolvate problemele neaparat.

- Eu am fost lovit de cineva cu asigurare şi nu am mai recuperat.

Plafonarea prețurilor ar putea fi valabilă până în 2024

Pe acelaşi subiect

Măsura e luată pentru a mai calma piaţa de asigurări, mai ales că sunt mulţi şoferi care încă nu şi-au încheiat poliţe RCA noi. Doar puţin peste 70 de mii de poliţe au fost denunţate până în prezent.

Valentin Ionescu, director ASF: A fost necesară datorită faptului că, cpnformestimărilor noastre, la data de 8 septembrie ar mai fi fost în vigoare un milion şase sute de mii de poliţe.

Transportatorii susțin în schimb că prelungirea polițelor Euroins face mai mult rău.

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR: Ce vrem să prelungim până la urmă? O hârtie fără valoare? Afectăm şi acest buget al Fondului de Garantare al Asiguraţilor. Am asistal la falimentul City Insurence, acum la Euroins.

Brokerii ne sfătuiesc să nu aşteptăm până în ultima zi, mai ales că, acum, polițele RCA pot fi cumpărate cu 60 de zile înainte de intrarea în vigoare.

Vasile Viorel, preşedinte Patronatului Brokerilor RCA: Ideea nu este rea, dar din păcate, noi ne lovim de mentalitatea balcanică a românilor care îşi fac poliţa de asigurare şi-o reînoiesc cu 3-5 zile înainte de expirarea termenului.

Apariţia în piaţa a unei companii de stat care să emită poliţe a fost abandonată.

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR: CEC-ul. Că era vorba de CEC de atatia ani de zile. Uitaţi CEC-ul, nu ieşit, nu se doreşte.

Valentin Ionescu, director FGA: Noi nu am mai avansat cu acest proiect, având în vedere că nu am primit toată documentaţia de la CEC. În schimb, avem o companie privată care probabil va intra în curând pe piaţă dacă lucrurile sunt în ordine în urma analizelor noastre.

Preţurile asigurărilor obligatorii ar putea fi plafonate până la începutul anului viitor. Dacă se renunţă la măsură, preţurile ar urma să mai crească. Pentru început, cu cel puţin 25%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri economice » Șoferii sfătuiți să nu aștepte până în ultima zi de valabilitate să încheie noi polițe RCA. Plafonarea prețurilor ar putea fi valabilă până în 2024