Antena Meniu Search
x

Video Tot mai mulți români își fac asigurări de viață. Ajutorul primit de Felicia după decesul tatălui său: "Pentru mine şi mama a fost o noutate"

Războiul şi pandemia ne fac mai precauţi, aşa că mulţi recurg la asigurările de viaţă. Aproape două milioane de români au o astfel de poliţă, cu 20 la sută mai mult decât acum un an. Cu doar câteva zeci de lei pe lună ne putem proteja pe noi şi familia de evenimente neprevăzute. Şi valoarea despăgubirilor acordate ca urmare a acestor poliţe a fost una record în 2022: aproape două miliarde de lei. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 23.08.2023, 21:45

Vezi și

Acum 8 ani Felicia a beneficiat de pe urma unei asigurări de viaţă, după ce tatăl ei a decedat. 

Felicia Popescu: Avea o asigurare de viaţă făcută de firma la care lucra. Pentru mine şi mama a fost o noutate. Nici nu ştiam că o are. Eu, având în vedere că eram în facultate, deci practic nu produceam niciun ban, deodată din două salarii am rămas într-unul. Foarte mult ne-a ajutat. 

Aşa că şi-a făcut, la rândul ei, asigurare de viaţă. 

Felicia Popescu: Pentru că am ales ceva mai complex, aproape 400 de lei pe lună. O faci pentru protecţia familiei, mai mult. Pentru dragul şi iubirea pe care o ai faţă de prieteni, familie, practic cei care rămân în urmă în caz că, Doamne fereşte, se întâmplă ceva neprevăzut cu tine. 

Pe acelaşi subiect

Interesul românilor pentru poliţele de asigurare e tot mai mare

Aşa se face că, în ultimul an, numărul asigurărilor de viaţă a crescut cu 21% şi a ajuns la 1,7 milioane de contracte. 

Roxana Băluță, specialist asigurări viaţă UNSAR: Evenimentele recente, din ultimii ani, ne gândim la pandemie, la război, i-au determinat pe români să conştientizeze tot mai mult necesitatea de a avea o plasă de siguranţă care să îi protejeze în faţa necunoscutului. 

Sergiu Costache, expert asigurări: Creşterea puterii de cumpărare. Pentru că salariul mediu a crescut. Campaniile care au fost desfăşurate şi care au ajuns să facă oamenii să conştientizeze utilitatea unei astfel de asigurări. 

Marius Constantinescu, broker de asigurări: Cele mai uzuale sunt cele ataşate creditelor unde, în caz de deces, asigurătorul achită creditul. Şi, separat, sunt şi asigurările de viaţă, unde ne alegem noi o sumă asigurată. 

Şi despăgubrile au ajuns la un nivel record. 

Mădălina Chițac, reporter Observator: Anul trecut, despăgubirile acordate românilor în baza poliţelor de asigurări de viaţă au ajuns la valoarea de peste 1,8 miliarde de lei, cu 25% mai mult în comparaţie cu anul 2021. Cea mai mare indemnizaţie plătită a fost de peste 1,4 milioane de lei. 

Roxana Băluță, specialist asigurări viaţă UNSAR: Au fost achitate ca urmare a unor îmbolnăviri grave sau decese ale persoanelor asigurate, cauzate de diferite forme de cancer. 

Costul unei asigurări de viaţă porneşte de la 50 de lei pe lună

Cu cât suma acoperită e mai mare, cu atât rata lunară creşte. În plus, sunt luate în calcul şi alte aspecte. 

Marius Constantinescu, broker de asigurări: Există un chestionar medical. Contează foarte mult istoricul medical, vârsta şi profesia. Sunt anumite profesii excluse sau care sunt tarifate separat. 

Ideal ar fi să apelăm la un broker care să ne prezinte ofertele mai multor companii. Şi ar mai trebui să ţinem cont de câteva sfaturi. 

Sergiu Costache, expert asigurări: Cel mai bine ar fi să o facem când suntem tineri şi sănătoşi, pentru că prima de asigurare este cea mai mică, pentru aceeaşi sumă asigurată. 

Pentru 2022, contravaloarea asigurarilor de viaţă achizitionate de romani a fost de 2,6 miliarde de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Tot mai mulți români își fac asigurări de viață. Ajutorul primit de Felicia după decesul tatălui său: "Pentru mine şi mama a fost o noutate"