Antena Meniu Search
x

Video Şomaj uriaş în rândul tinerilor. În timpul pandemiei, şomajul a atins un nivel record în România

Peste 300 de milioane de tineri din toată lumea au rămas fără un serviciu sau au avut veniturile afectate din cauza pandemiei, arată un studiu recent. Nici în România situaţia nu e mai bună.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 08.01.2022, 13:40

Vezi și

Cele mai recente date, cele pe simestrul 3 din 2021, arată că rata şomajului în rândul tinerilor cu vârsta între 15 şi 24 de ani a atins un nivel record, aproape 22%. Asta în timp ce, înainte de pandemie, rata şomajului era undeva la 18%. Dacă înainte de pandemie angajatorii vânau tinerii fără experienţă pe care să-i şcolească la locul de muncă, în această perioadă nu au mai fost la fel de dispuşi să facă astfel de investiţii.

În plus, în vremuri incerte ultimii veniţi sunt şi primii disponibilizaţi. Un studiu realizat la nivel mondial arată că 325 de milioane de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani fie au fost disponibilizaţi, fie au avut veniturile afectate de pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Şomaj uriaş în rândul tinerilor. În timpul pandemiei, şomajul a atins un nivel record în România