Antena Meniu Search
x

Sorin Grindeanu şi-a anulat vacanţa de Revelion în Austria, pentru că Viena a blocat aderarea României în Schengen

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi-ar fi anulat vacanţa în Austria ca formă de protest pentru că Viena a blocat aderarea României la Spaţiul Schengen. Deşi preşedintele Klaus Iohannis a transmis oficial că nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului român şi a autorităţilor române, potrivit unor surse guvernamentale, instituțiile din subordinea Ministerului Transporturilor și-ar fi mutat conturile la CEC Bank.

de Redactia Observator

la 19.12.2022, 15:16

Sorin Grindeanu şi-a anulat vacanţa de Revelion în Austria, pentru că Viena a blocat aderarea României în Schengen
Sorin Grindeanu - Facebook / Sorin Grindeanu

După ce acum o săptămână Sorian Grindeanu anunţa că CNAIR a decis să îşi mute banii din conturile Băncii Comerciale Române, deţinută de grupul austriac Erste, acum Ministrul Transporturilor şi-ar fi anulat vacanţa de Revelion din Austria, potrivit unor surse guvernamentale.

Grindeanu ar fi urmat să plece la schi cu soţia şi copiii. În plus, asigurările la parcul auto ar putea fi mutate de la companiile austriece cum ar fi Allianz Țiriac, potrivit surselor citate care susţin că CEC Bank ar vrea sa intre pe piața de asigurări.

Deşi Klaus Iohannis a înaintat calea diplomaţiei pentru rezolvarea conflictului şi a negat că statul şi autorităţile române vor boicota firmele şi companiile austriece, instituțiile din subordinea Ministerului Transporturilor și-ar fi mutat conturile la CEC Bank, inclusiv companiile care lucrează cu ele pentru a uşura transferurile.

Conform surselor citate, România ar avea o şansă să intre în Schengen la primăvară, mai exact în al doilea trimestru din 2023, odată cu președenția spaniolă a Consiliului UE. Suedia își încheie mandatul la președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene la finalul lunii iunie a anului viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Sorin Grindeanu şi-a anulat vacanţa de Revelion în Austria, pentru că Viena a blocat aderarea României în Schengen